NEA

Volvo Cars: Νέο στούντιο στην Ασία

Αντανακλώντας την έδρα του σχεδιασμού στο Γκέτεμποργκ, το στούντιο της Σαγκάης έχει όλες τις λειτουργίες που χρειάζονται για να διευκολύνει ολόκληρη τη διαδικασία του design – από τη σύλληψη της ιδέας έως την παραγωγή.  

Με το άνοιγμα του Design Studio Shanghai, ενισχύουμε επίσης τη στρατηγική μας επένδυση και την μακρόπνοη ανάπτυξη στην Κίνα, μαζί με το κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης στην Σαγκάη και τα εργοστάσιά μας στην Τσενγκντού, το Ντακίνγκ και το Τάιτσου.

«Η ομάδα σχεδιασμού μας στην Σαγκάη είναι ζωτικό και αναπόσπαστο τμήμα του παγκόσμιου δικτύου σχεδιασμού μας», λέει ο Jeremy Offer (Τζέρεμι Όφερ), Επικεφαλής Παγκόσμιας Σχεδίασης στη Volvo Cars. «Οι νέες εγκαταστάσεις και οι τελευταίες τεχνολογίες βοηθούν στην ενδυνάμωση της συνεργασίας ανάμεσα στα τρία σχεδιαστικά μας στούντιο παγκοσμίως, καθώς συνεχίζουμε να οδηγούμε το premium σκανδιναβικό design της Volvo Cars στο επόμενο επίπεδο».

Οι εντυπωσιακές του δυνατότητες επιτρέπουν την παραγωγή μοντέλων πλήρους κλίμακας για το εσωτερικό και το εξωτερικό, καθώς και χρωμάτων, υλικών και UX design. Εκτός από φρέζες, τρισδιάστατους εκτυπωτές και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια για παραγωγή μοντέλων ακριβείας πιο αποτελεσματικά από ποτέ, οι σχεδιαστές στη Σαγκάη έχουν επίσης πρόσβαση σε περιβάλλοντα VR όπου μπορούν να εξερευνήσουν τη σχεδίαση σε εικονικό κόσμο.

Διαμορφωμένο έτσι ώστε να ευνοεί τη συνεργασία, το 5.500 τετραγωνικών μέτρων στούντιο προσφέρει έναν άρτιο χώρο για τη φιλοξενία περισσότερων από 100 σχεδιαστών και μηχανικών.

Το εσωτερικό είναι καθαρό και φωτεινό, με πολλές καλά μελετημένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά που πληρούν τα υψηλά στάνταρ της Volvo Cars. Μία μεγάλη 1.000 τετραγωνικών μέτρων, αίθουσα επίδειξης, διαθέτει βέλτιστο φωτισμό και περιλαμβάνει έναν κήπο με θέα στον εξωτερικό χώρο.

Η ομάδα – τοπική εξειδίκευση, παγκόσμιο αποτύπωμα

Η σχεδιαστική ομάδα της Σαγκάης ιδρύθηκε το 2010 και έχει στο δυναμικό της ταλαντούχα εξειδικευμένα στελέχη με διαφορετικές καταβολές. Χαρακτηρίζονται από ενέργεια, ενθουσιασμό και δημιουργικότητα και έχουν γίνει ζωτικό τμήμα της παγκόσμιας οικογένειας σχεδιασμού, ενώ παρέχουν δημιουργική σχεδίαση για κάθε project.

Ένα από τα πρώτα σχεδιαστικά project τα οποία ανέλαβε η ομάδα είναι το Volvo EX90 Excellence. Αυτή η έκδοση περιορισμένης παραγωγής της αμιγώς ηλεκτρικής ναυαρχίδας EX90, αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα στην Σαγκάη και αναβαθμίζει την premium εμπειρία σε επόμενο επίπεδο. Όντας το πιο ασφαλές τετραθέσιο που παρουσιάστηκε ποτέ από τη Volvo Cars, το Volvo EX90 Excellence προσφέρει μετακινήσεις με απόλυτο στυλ και κορυφαία άνεση.

«Το Volvo EX90 Excellence είναι ένα τέλειο παράδειγμα των ταχύτατα αναπτυσσόμενων δυνατοτήτων και της ανταγωνιστικότητας της σχεδιαστικής μας ομάδας στην Σαγκάη», λέει η Sophie Li (Σόφι Λι), Επικεφαλής Σχεδίασης για την περιοχή Ασίας Ειρηνικού. Με σκοπό να φέρει το premium σκανδιναβικό design πιο κοντά στους πελάτες μας στην περιοχή Ασίας Ειρηνικού, η ομάδα μας αντλεί έμπνευση τόσο από τη σκανδιναβική φύση όσο και από την ασιατική τέχνη, για να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα μας είναι ελκυστικά και απηχούν τις προτιμήσεις καταναλωτών σε αυτές τις αγορές».

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!