NEA

Ariya: To πιο προηγμένο τεχνολογικό Nissan

Το Ariya, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό coupe crossover της Nissan, είναι εξοπλισμένο με όλα τα συστήματα συνδεσιμότητας της μάρκας που είναι διαθέσιμα μέχρι σήμερα.

Επιπρόσθετα, το Ariya διαθέτει τις αποκλειστικές τεχνολογίες του e-Pedal Step, για επιτάχυνση και επιβράδυνση χρησιμοποιώντας ένα μόνο πεντάλ, του e-4ORCE 4WD,  του συστήματος κίνησης σε όλους τους τροχούς  που έχει σχεδιαστεί για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan, καθώς και το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδήγησης ProPILOT με Navi-link.

Η απομακρυσμένη αλληλεπίδραση με το αυτοκίνητο, μέσω app ή με φωνητική υποστήριξη,  ή ακόμα και από τη θέση του οδηγού  με φυσικές ή φωνητικές εντολές, είναι εύκολη και διαισθητική και σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του αυτοκινήτου και τις παραμέτρους του ταξιδιού σας, ή να ενεργοποιείτε λειτουργίες εξ αποστάσεως.

Τα περισσότερα από τα συστήματα συνδεσιμότητας που συνοδεύουν το Ariya είναι επίσης διαθέσιμα στην υπόλοιπη γκάμα της Nissan και περιλαμβάνουν:

  • Το σύστημα infotainment, συμβατό με Android Auto και Apple CarPlay, που επιτρέπει την αλληλεπίδραση με τα smartphones του οδηγού και των επιβατών και τη διαχείριση των εφαρμογών από την οθόνη αφής της κεντρικής κονσόλας.
  • Το σύστημα φωνητικών εντολών που μπορεί να ενεργοποιηθεί από τη θέση του οδηγού, για να συμβουλευτείτε το αυτοκίνητο ή να ενεργοποιήσετε ορισμένες λειτουργίες χωρίς να απομακρύνετε τα μάτια σας από το δρόμο. Απλώς πείτε: “Hello Nissan” ή “Hey Nissan”, για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με το όχημα, το δρομολόγιο του ταξιδιού, επιλέξτε μια λίστα αναπαραγωγής αγαπημένης μουσικής, ή προσαρμόστε τη θερμοκρασία στην καμπίνα.
  • Η εφαρμογή NissanConnect Services, η οποία μέσω smartphone σας επιτρέπει να κλειδώνετε και να ξεκλειδώνετε από απόσταση τις πόρτες, να χειρίζεστε την κόρνα και τα φώτα.
  • Το σύστημα ειδοποίησης, που προειδοποιεί εάν το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται πέρα από μια προκαθορισμένη περίμετρο, χρόνο ή ταχύτητα. Πρόκειται για μια πολύτιμη λειτουργία, ειδικά  για τους γονείς που δίνουν το αυτοκίνητο στα παιδιά τους για χρήση.
  • Οι λειτουργίες Home-to-Car που, από την άνεση του σαλονιού σας, σας επιτρέπουν να γνωρίζετε την κατάσταση του αυτοκινήτου (πίεση ελαστικών κ.α.) και ενεργοποιούν μια σειρά εντολών, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής του προορισμού του ταξιδιού στο σύστημα πλοήγησης, ή την ρύθμιση της θερμοκρασίας στην καμπίνα (για ηλεκτρικά οχήματα).
  • Τρισδιάστατοι Χάρτες & Ζωντανή Κυκλοφορία, όλα προσβάσιμα από την οθόνη πλοήγησης, καθώς και ενημερώσεις OTA (Over The Air) των χαρτών, για να γνωρίζετε τις συνθήκες κυκλοφορίας, σε πραγματικό χρόνο.
  • Πλοήγηση από πόρτα σε πόρτα (Door-to-Door), η οποία, μέσω της εφαρμογής, παρέχει επίσης ενδείξεις για την κάλυψη της απόστασης  με τα πόδια, από το σημείο στάθμευσης του  οχήματος.
  • Η λειτουργία My Car Finder η οποία, μέσω της εφαρμογής, βοηθά τους κατόχους να βρουν το αυτοκίνητό τους σε πολυσύχναστους χώρους στάθμευσης.

Το Ariya έχει επίσης τρία μοναδικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν το πιο συνδεδεμένο Nissan:

Battery Manager: σας επιτρέπει να ελέγχετε την κατάσταση της μπαταρίας, να διαχειρίζεστε τη φόρτιση από απόσταση και να εντοπίζετε σημεία φόρτισης.

Intelligent Route Planner: σε περίπτωση προγραμματισμένου ταξιδιού, το σύστημα στέλνει μια υπενθύμιση για την ώρα αναχώρησης. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, παρακολουθεί τις συνθήκες του δρόμου και προτείνει εναλλακτικές διαδρομές για τη μείωση του χρόνου άφιξης στον προορισμό σας.

Απομακρυσμένη αναβάθμιση λογισμικού: πρόκειται για το over the air σύστημα ενημέρωσης λογισμικού που εγκαθίσταται για πρώτη φορά στο Ariya. Αυτή η τεχνολογία ενημερώνει αυτόματα τα διάφορα λογισμικά στο εσωτερικό του οχήματος, σε τακτική βάση, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθείτε το εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Nissan.

Ένα σύστημα αποθήκευσης διπλής μνήμης επιτρέπει τις ενημερώσεις εν κινήσει. Αυτές λαμβάνονται και αποθηκεύονται σε ξεχωριστή υποδοχή μνήμης για μεταφορά στο τέλος της λήψης, με την επιφύλαξη επιβεβαίωσης του συστήματος, στην ενημερωμένη υποδοχή μνήμης.

Ανακαλύψτε περισσότερα για το Nissan Ariya στο www.nissan.gr

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!