NEAPINED

Toyota: Ετοιμάζει ηλεκτρικά με αυτονομία μεγαλύτερη και από ντίζελ

Η Toyota επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μπαταριών solid state με αυτονομία έως και 1.500 χιλιόμετρα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της.

Με αυτήν την προσέγγιση, η εταιρεία θέλει να αντιμετωπίσει τις επικρίσεις που αντιμετωπίζει σχετικά με την τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων και να ανακτήσει τη θέση της στην αγορά.

Στόχος της Toyota είναι επίσης να βελτιώσει την τεχνολογία των μπαταριών ιόντων λιθίου στο άμεσο μέλλον, με μια νέα γενιά μπαταριών που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2026, προσφέροντας αυτονομία άνω των 1.000 χιλιομέτρων και γρήγορη φόρτιση.

Η εταιρεία επίσης προγραμματίζει να παρουσιάσει περαιτέρω βελτιωμένες μπαταρίες με βάση το λίθιο μετά το 2026, με στόχο να αυξήσει τις επιδόσεις και να μειώσει το κόστος.

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης αποτελούν τη σημαντικότερη προσπάθεια της Toyota, με την πρώτη γενιά να αναμένεται το 2027 και να προσφέρει 20% αύξηση εμβέλειας σε σύγκριση με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου του 2026.

Ακόμη πιο προηγμένες μπαταρίες στερεάς κατάστασης αναμένονται μετά το 2028, προσφέροντας εμβέλεια 50% μεγαλύτερη από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου του 2026, δηλαδή περίπου 1.500 χιλιόμετρα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!