NEAPINED

Η Mercedes ανανεώνει τις ηλεκτρικές EQA και EQB

Η γερμανική εταιρία προχωρά στην διακριτική και ουσιαστική ανανέωση των κόμπακτ ηλεκτρικών της SUV με πλουσιότερο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Όπως μας έχει συνηθίσει η Mercedes τα facelift των μοντέλων της έχουν σχετικά μικρή έκταση. Έτσι, στις EQA και EQB η μάσκα Black Panel στο μπροστινό μέρος θα έχει αστεράκια, γνωστά ως Star Pattern.

Στην περίπτωση των βασικών εκδόσεων, η μάσκα θα είναι σκέτη μαύρη, ενώ στις εκδόσεις Electric Art και AMG Line θα ξεχωρίζει σε ασημί χρώμα από το σκούρο φόντο. Τα χρωμιωμένα περιγράμματα έχουν καταργηθεί μετά από σχετικές αναφορές για θέματα υγείας.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες με τις διαστάσεις αμαξώματος να παραμένουν αναλοιώτες. Στο πίσω μέρος υπάρχουν πιο 3D λωρίδες LED πιο τρισδιάστατες, ενώ διατίθενται τέσσερα νέα σχέδια τροχών σε 18, 19 και 20 ίντσες.

Χάρη στη βελτιωμένη διαχείριση του ηλεκτρικού δικτύου η EQA 250+ θα έχει αυξημένη αυτονομία έως και 560 χιλιόμετρα με νέα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης και μικρές αεροδυναμικές βελτιώσεις.

Στο εσωτερικό υπάρχει η πιο πρόσφατη αναβάθμιση του MBUX με βελτιωμένο χειρισμό μέσω φωνητικών εντολών και διευρυμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Η κεντρική οθόνης αφής, πλέον έχει στάνταρ μέγεθος 10,25 ιντσών, ενώ η ανούσια επιφάνεια ελέγχου στην κεντρική κονσόλα έχει καταργηθεί.

Για πρώτη φορά, η Mercedes προσφέρει τα EQA και EQB με το κορυφαίο σύστημα Surround Sound της Burmester, εξοπλισμένο με Dolby Atmos. Επιπλέον, υπάρχουν δύο νέα προφίλ ήχου, το Vivid Flux και το Silver Waves, τα οποία επηρεάζουν τον ήχο κατά την επιτάχυνση και την επιβράδυνση.

Αυτά τα προφίλ μπορούν να ληφθούν μέσω ενημέρωσης OTA (Over-The-Air). Το ίδιο ισχύει και για το ενεργητικό Distance Assist, το Traffic Sign Assist, το MBUX Augmented Reality for Navigation και την ενσωμάτωση smartphone. Αυτές οι λειτουργίες μπορούν να αγοραστούν ή να εγγραφούν μέσω του Mercedes Me Store.

Όσον αφορά στα συστήματα πρόωσης, η βασική έκδοση EQB 250 καταργείται. Η γκάμα θα αποτελείται πλέον από τις EQB 250+, 300 4MATIC και 350 4MATIC.

Ωστόσο, η EQA θα συνεχίσει να προσφέρει την έκδοση entry-level. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι διαθέσιμες οι EQA 250, 250+, 300 4MATIC και 350 4MATIC.

Όλες οι εκδόσεις και των δύο μοντέλων θα διαθέτουν στάνταρ δυνατότητες φόρτισης έως 11 kW AC και 100 kW DC.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!