NEA

Volvo EM90: Tο πρώτο ηλεκτρικό MPV της μάρκας

Κόντρα στην κυριαρχία των SUV οι Σουηδοί τολμούν να ρίξουν στην παγκόσμια αγορά ένα μεγάλο ηλεκτρικό πολυχρηστικό που θα κάνει ντεμπούτο στις 12 Νοεμβρίου για να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2024 ξεκινώντας από την Κίνα.

Η Volvo θεωρεί πως τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα και πως ανάμεσα στα SUV θα επανέλθουν και τα MPV. Μέχρι την επίσημη αποκάλυψη του EM90 θα ακολουθήσουν πολλά teasers, όπως είχε γίνει και με το EX90.

Προς το παρόν βλέπουμε το πρώτο που μια αεροφωτογραφία του EM90, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του με μία έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω και ένα μεγάλο κρύσταλλο. Το EM90 αναμένεται να έχει γενναιόδωρες αναλογίες, που φαίνεται να μπορεί να φιλοξενήσει τρεις σειρές καθισμάτων.

Αν και πολλά παραμένουν κρυφά, επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι το EM90 είναι πλήρως ηλεκτρικό. Από εκεί και πέρα, οι λεπτομέρειες καλύπτονται από μυστικότητα. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ενδείξεις για σύνδεση με το Zeekr 009, ένα τολμηρό MPV που ανήκει στην ποικιλόμορφη σταθερή μάρκα της Geely.

Το Zeekr 009, ένα boxy μοντέλο με μήκος 5,209 μέτρων και διαθέσιμο σε διάταξη 2+2+2 ή 2+2. Χτισμένο πάνω στην κοινή πλατφόρμα SEA, την οποία μοιράζεται με το Lotus Eletre και το Polestar 5, το Zeekr 009 αντλεί την κίνησή του από διπλούς ηλεκτροκινητήρες, που συνολικά αποδίδουν 542 ίππους.

Αυτή η ισχύς αρκεί για ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα με την τεράστια μπαταρίας 140 kWh να προσφέρει αυτονομία πάνω από 800 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον κινεζικό κύκλο (CLTC).

Υπενθυμίζεται πως η Volvo θα λανσάρει μέσα στη χρονιά δύο ηλεκτρικά SUV. Τη ναυαρχίδα της EX90 και το πολύ ενδιαφέρον EX30 που ξεκινά από τις 37.572 ευρώ.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!