NEA

Έρχεται το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παγκοσμίως

Η YangWang, υπό την ομπρέλα της BYD, ετοιμάζεται να λανσάρει το U6 sedan, το οποίο θα είναι το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, με έναν συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης (cd) μόλις 0,195.

Αν και το YangWang U6 δεν έχει ακόμη κάνει το επίσημο ντεμπούτο του, έχουν δημοσιευτεί σχέδια ευρεσιτεχνίας που αποκαλύπτουν το εξωτερικό του σχεδιασμό.

Κατά την παρουσίαση, αποκαλύφθηκε ένα προφίλ του U6, καθώς και ο εντυπωσιακός συντελεστής αεροδυναμικής αντίστασης του 0,195 cd.

Για να επιτευχθεί αυτός ο αριθμός, πιθανώς χρειάστηκε μια εξειδικευμένη διαμόρφωση με μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως κάμερες αντικατάστασης των καθρεφτών και αεροδυναμικά καλύμματα τροχών.

Σε σύγκριση με άλλα γνωστά μοντέλα, το YangWang U6 ξεπερνά το Mercedes-Benz EQS (0,20 cd), το Nio ET7 (0,208 cd) και το Tesla Model S Plaid (0,208 cd).

Αυτό το επίτευγμα αναδεικνύει την προσπάθεια της YangWang και της BYD στον τομέα της αεροδυναμικής και της πράσινης μετακίνησης. Και φυσικά της παγκόσμιας προβολής.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!