NEA

Δείτε το Hyundai Ioniq 5 N να πηγαίνει με τα τέσσερα [video]

Πρόσφατα, η Hyundai παρουσίασε στην Αυστραλία  το Ioniq 5 N και το έβαλε στην πίστα με οδηγό τον θρύλο του βασιλιά του ντριφτ, τον drifting Keiichi Tsuchiya.

Στο βίντεο θα δείτε τον Tsuchiya να εκφράζει τον προβληματισμό του για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την σπορ οδήγηση. Επιπλέον, τονίζει ότι αυτή ήταν η πρώτη εμπειρία στο ντριφτάρισμα ενός ηλεκτρικού οχήματος και είχε ανησυχίες σχετικά με το βάρος του αυτοκινήτου. Παρ’ όλα αυτά, εκφράζει την ευχάριστη έκπληξή του.

«Η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η ευελιξία, η οποία είναι αδιανόητη για ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει 2.200 κιλά. Ενώ οδηγούσα, πίστευα ότι θα ζύγιζε κάπου στα 1.800-1.900 κιλά, αλλά όταν επέστρεψα στα pits, έμαθα έκπληκτος το βάρος του», δήλωσε ο βασιλιάς του ντριφτ.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, ο Tsuchiya το απολαμβάνει εκτελώντας παρατεταμένες και ελεγχόμενες πλαγιολισθήσεις στην αυστραλιανή πίστα. Μάλιστα, ο ενθουσιασμός του είναι εμφανής καθώς βγαίνει από το αυτοκίνητο, με ένα χαμόγελο ορατό κάτω από το κράνος του.

«Ήταν τόσο διασκεδαστικό που το πίσω μέρος του αυτοκινήτου γλιστρά αρκετά καλά. Και ενώ οδηγούσα, σκέφτηκα: Ω, φτιάχνουν παιχνιδιάρικα αυτοκίνητα και στη Hyundai!» είπε ο Tsuchiya.

Υπενθυμίζεται ότι το τετρακίνητο Ioniq 5 N διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες υψηλής απόδοσης και αποδίδει 650 ίππους, με προτεραιότητα της μετάδοσης στον πίσω άξονα. Αυτή η ισχύς επιτρέπει στο κορεατικό μοντέλο να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα και να φτάνει την τελική των 260 χλμ./ώρα.

Για να ενισχύσει τις σπορ δυνατότητές του, το Ioniq 5 διαθέτει ένα σύστημα κατανομής ροπής N με λειτουργία Torque Kick Drift, που επιτρέπει στον οδηγό να προκαλεί drift. Αυτή και πολλές άλλες λειτουργίες συνδυάζονται άψογα για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικά ικανό για drift και απολαυστικό αυτοκίνητο, αντάξιο του ονόματος της μάρκας N.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!