NEAPINED

Η Γερμανία δεν επιθυμεί να διώξει τα κινεζικά ηλεκτρικά

Σε αντίθεση με τη γαλλική κυβέρνηση που θα μπλοκάρει την εισαγωγή κινεζικών BEV, η Γερμανία λέει πολύ απλά πως ένα ανάλογο μέτρο δεν είναι η λύση.

Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Volker Wissing, αντέδρασε αρνητικά στην ιδέα επιβολής δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά τη γνώμη του, τέτοιου είδους πολιτικές απομόνωσης, όπως οι δασμοί, μπορεί να πλήξουν τη γερμανική οικονομία.

Αυτή η αντίδραση έρχεται μετά την έναρξη ερευνών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα και τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν από την κινεζική κυβέρνηση. Και που στη συνέχει επωφελούνται από τις επιδοτήσεις που υπάρχουν σε διάφορες αγορές της Ευρώπης.

Πρόσφατα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, εξέφρασε την άποψη ότι τα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα επωφελούνται από υπερβολικές κρατικές επιδοτήσεις, που τους επιτρέπουν να πωλούν τα ηλεκτρικά τους οχήματα σε πολύ χαμηλές τιμές στην αγορά.

Οι Ευρωπαίοι νομοθέτες εκτιμούν ότι τα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα υποτιμούν τα τοπικά μοντέλα κατά περίπου 20%, σύμφωνα με το Reuters.

Παρόλο που οι πωλήσεις αυτοκινήτων από την Κίνα αποτελούν μικρό ποσοστό του συνόλου των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, φαίνεται ότι αυξάνουν γρήγορα την παρουσία τους στην αγορά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!