NEAPINED

Suzuki: Ποιο είναι το πιο πετυχημένο μοντέλο της παγκοσμίως;

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, με έδρα τη Σιζουόκα, φτάνει σε ένα εντυπωσιακό ορόσημο με 80 εκατομμύρια αυτοκίνητα που έχουν πουληθεί έως τον Αύγουστο του 2023.

Η παγκόσμια παρουσία της Suzuki είναι εντυπωσιακή, καθώς διανέμει τα αυτοκίνητά της σε 184 χώρες και διαθέτει 15 εργοστάσια παραγωγής σε διάφορες χώρες. Η εταιρεία είναι γνωστή για την εξαιρετική σχέση ποιότητας και τιμής των προϊόντων της.

Η εντυπωσιακή πορεία της Suzuki ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1955, όταν παρουσίασε το Suzulight, το πρώτο μαζικής παραγωγής μικρό αυτοκίνητο στην Ιαπωνία.

Με το λανσάρισμα του Fronte 800 το 1965, εισήλθε επιτυχώς στην κατηγορία των κόμπακτ αυτοκινήτων, ενισχύοντας τη διεθνή παρουσία της.

Το 1959, η Suzuki ξεκίνησε να εξάγει αυτοκίνητά της σε διάφορες χώρες, ενώ το 1975 ξεκίνησε την παραγωγή αυτοκινήτων στο εξωτερικό, με πρώτο προορισμό το Πακιστάν. Κάτι που διάνοιξε τον δρόμο για πολλές επιτυχημένες επεκτάσεις παραγωγής, όπως η δημιουργία παραγωγικών εγκαταστάσεων στην Ινδία το 1983 και στην Ουγγαρία το 1992.

Ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Suzuki είναι το Alto, που κυκλοφόρησε το 1979 και αντιπροσωπεύει το 20% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας.

Στο μέλλον, η Suzuki σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα ηλεκτρικό κόμπακτ SUV και ένα μικρότερο αυτοκίνητο πόλης σε συνεργασία με την Toyota, με το νέο Swift να αναμένεται να βγει στην αγορά μέσα στο 2024.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!