NEAPINED

Προς αποστολή το νέο Suzuki Swift

Η Suzuki προετοιμάζει τον έλευση της επόμενης γενιάς Swift, με ένα πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στο Japan Mobility Show στο τέλος του μήνα. Στην Ευρώπη θα κυκλοφορήσει μέσα στη νέα χρονιά.

Παρόλο που οι Ιάπωνες το χαρακτηρίζουν επίσημα ως concept, φαίνεται σχεδόν έτοιμο για παραγωγή. Όσον αφορά τον σχεδιασμό, σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνουν την επαναφορά των χειρολαβών των πίσω πορτών στις φυσιολογικές τους θέσεις (στο τωρινό μοντέλο βρίσκονται ψηλά στις κολόνες), ενώ μια διακριτική σχεδιαστική ακμή διατρέχει το αμάξωμα στα πλάγια.

Το μπροστινό μέρος διατηρεί ένα εξελιγμένο μοτίβο  με μία μεγάλη μάσκα και τους καλαίσθητους LED προβολείς. Εντύπωση προκαλεί πως ο μπροστινός προφυλακτήρας μοιάζει να είναι ενσωματωμένος με τα φτερά.

Στην καμπίνα του αυτοκινήτου κυριαρχεί μια εντυπωσιακή οθόνη αφής, προσφέροντας έναν μοντέρνο χαρακτήρα. Παρόλο που ο αναλογικός πίνακας οργάνων είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιαπωνία, αναμένεται να δούμε μια ψηφιακή εναλλακτική στις πιο προηγμένες εκδόσεις, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα σύγχρονα ευρωπαϊκά γούστα.

Με την ευρωπαϊκή αγορά να προσφέρει λιγότερες επιλογές στα supermini (ήδη το Fiesta έχει καταργηθεί) το νέο Swift θα αποτελέσει αναμφισβήτητα ένα σημαντικό παίκτη στην κατηγορία. Περισσότερες πληροφορίες για το νέο μοντέλο αναμένονται να αποκαλυφθούν στο Japan Mobility Show στο τέλος του μήνα.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι στο τρέχον Swift, ο κινητήρας είναι ένας τετρακύλινδρος 1.200 κ.εκ. εξοπλισμένος με υβριδική υποστήριξη 12 V, δυνατότητας 83 ίππων. Στην έκδοση Swift Sport, ο πιο ισχυρός 1.400 κ.εκ. κινητήρας με 48 V υβριδική υποστήριξη φτάνει τα 129 άλογα.

Ενώ η σκέψη για μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση του Swift φαίνεται απίθανη για την τρέχουσα πλατφόρμα του μοντέλου, υπάρχει η πεποίθηση ότι, εάν η Suzuki κάνει βήμα προς τα ηλεκτρικά, θα προσφέρει ένα εντελώς νέο μοντέλο. Ήδη υπάρχουν φήμες για ένα ηλεκτρικό Jimny και για ένα ηλεκτρικό SUV.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!