NEA

Το Chery Omoda 5 και σε ηλεκτρικό

Μετά την turbo έκδοση βενζίνης η κινεζική εταιρία παρουσιάζει στο Κατάρ και την ηλεκτρική έκδοση ενός SUV που θα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη.

Το Chery Omoda 5 EV αποτελεί μια από τις πρόσφατες προτάσεις της Chery, μιας από τις πολλαπλές κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν στοχεύσει την ευρωπαϊκή αγορά – και πολύ πιθανόν τη δική μας.

Εξωτερικά, το μοντέλο έχει ξεχωριστές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη συμβατική του έκδοση, με τον turbo των 1.600 κ.εκ. Η μπροστινή μάσκα είναι κλειστή, βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος και διακοσμημένη με LED φώτα ημέρας με νέο σχεδιασμό. Το πίσω μέρος παρουσιάζει επίσης λεπτομερείς αλλαγές, όπως ήταν αναμενόμενο για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, χωρίς απολήξεις εξατμίσεων.

Τεχνολογικά, το Omoda 5 EV δεν απογοητεύει. Είναι εξοπλισμένο με μια μπαταρία 61 kWh, που τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα με 204 ίππους, με τους μπροστινούς τροχούς ως σημείο επαφής.

Οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές, με ταχύτητα επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα σε 7,6 δευτερόλεπτα, ενώ η αυτονομία φτάνει τα 450 χλμ. με μία μόνο φόρτιση. Το μοντέλο υποστηρίζει ταχυφόρτιση 110 kW, με την ικανότητα να φορτίζει από 0-80% σε μόλις 30 λεπτά.

Σε γενικές γραμμές, η Chery ενισχύει την παρουσία της με την παρουσίαση του Omoda 5 EV, προετοιμάζοντας το έδαφος για την είσοδό της στην ευρωπαϊκή αγορά, ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις. Αλλά δεν είναι μόνη της. Μαζί της, πολλές άλλες κινεζικές μάρκες προετοιμάζονται για μια δυναμική παρουσία στις ευρωπαϊκές αγορές.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!