NEAPINED

Σας αρέσει το ηλεκτρικό Suzuki Vitara;

Οι Ιάπωνες έχουν παρουσιάσει το eVX το οποίο κατά μία έννοια αποτελεί την ηλεκτρική εκδοχή του δημοφιλούς Vitara.

Τελευταία οι εταιρίες αυτοκινήτων παρουσιάζουν πρώτα τις ηλεκτρικές εκδόσεις των μοντέλων τους και στη συνέχεια τις συμβατικές. Έτσι θα μπορούσε να γίνει και στην περίπτωση του ηλεκτρικού SUV της Suzuki που θα λανσαριστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2025.

Στην έκθεση του Τόκιο θα μάθουμε περισσότερα για την εξελιγμένη εκδοχή του eVX με τον ανεξάρτητο ντιζάινερ Theottle να μας προσφέρει μια ρεαλιστική εκδοχή για μία πιθανή έκδοση παραγωγής.

Το αρχικό concept eVX παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2023, με τη δέσμευση να μετατραπεί σε ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV παραγωγής μέχρι το 2025. Ο Theottle διατηρεί την αρχική διχρωμία του αμαξώματος, το οποίο όμως δείχνει το ίδιο συμπαγές με μία όμορφη κλειστή μάσκα μπροστά.

Σύμφωνα με την Suzuki, το eVX έχει διαστάσεις 4,3 σε μήκος, 1,8 σε πλάτος και 1,6 σε ύψος. Αυτό σημαίνει ότι το μοντέλο παραγωγής θα έχει πιθανότατα παρόμοιο μέγεθος με το S-Cross και θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το Vitara.

Το eVX θα έχει πολύ σημαντικό ρόλο για τη Suzuki καθώς θα είναι το πρώτο της παγκόσμιο ηλεκτρικό μοντέλο. Ο κατασκευαστής υπόσχεται αυτονομία στα 500 χιλιόμετρα με μία συστοιχία μπαταριών 60 kWh και εξαιρετικές off-road δυνατότητες χάρη σε ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα 4×4. Τέλος να πούμε πως η Suzuki ετοιμάζει και ηλεκτρικό Jimny για τους Ευρωπαίους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!