NEA

O χρόνος μετρά αντίστροφα για το νέο Skoda Superb

Στις 2 Νοεμβρίου αναμένουμε τα αποκαλυπτήρια του νέου Superb, με την εταιρεία να μας δίνει μια πρώτη γεύση από τα επίσημα σχέδιά που βλέπετε. Οι πωλήσεις ξεκινούν τους πρώτους μήνες του 2024.

Η τέταρτη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου θα ξεχωρίζει από τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Modern Solid. Οι πιο λεπτοί προβολείς LED Matrix beam και τα πίσω φώτα LED με τα εντυπωσιακά «κρυστάλλινα» στοιχεία, προσδίδουν έναν μοντέρνο αέρα. Ταυτόχρονα, ενώ η ευρύτερη μάσκα τονίζει τη δυναμικότητα του οχήματος.

Σε σχέση με τον προκάτοχό του, το νέο Superb προσφέρει αυξημένες διαστάσεις και βελτιωμένη αεροδυναμική. Με έναν συντελεστή οπισθέλκουσας που αγγίζει το 0,24 cd, οι λάτρεις της οδήγησης θα εντυπωσιαστούν.

Tόσο οι σεντάν εκδόσεις όσο και οι Combi είναι μακρύτερες, ψηλότερες και ελαφρώς στενότερες, διατηρώντας το ίδιο μεταξόνιο. Το σεντάν, μήκους 4,912 μέτρων, είναι ελαφρώς μακρύτερο από το Combi, το οποίο έχει μήκος 4,902 μέτρα.

Το εσωτερικό προσφέρει τεχνολογικές κορυφές όπως η οθόνη αφής infotainment 13 ιντσών, το Virtual Cockpit 10 ιντσών και τα περιστροφικά πλήκτρα «Smart Dials». Η έμφαση στην πρακτικότητα και η χωρητικότητα αποσκευών αναμένεται ξανά σε κορυφαία επίπεδα, ενισχύοντας την πρακτικότητα με έως και 28 χαρακτηριστικά Simply Clever. Επιπλέον, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας έχουν βελτιωθεί, περιλαμβάνοντας πρόσθετα συστήματα ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) και έως και 10 αερόσακους.

Κάτω από το καπό, το Superb θα προσφέρει μια ποικιλία κινητήρων, όπως κινητήρες βενζίνης (με ήπια υβριδική υποβοήθηση), ντίζελ και ένα plug-in υβριδικό. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG, ενώ η ισχυρότερη εκδοχή θα έχει τετρακίνηση.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!