NEAPINED

Την άνοιξη το νέο Suzuki Swift στην Ελλάδα

Το νέο Swift παρουσιάστηκε επίσημα στο Τόκιο και κάπου τον Μάρτιο το περιμένουμε να κυκλοφορήσει και στην ελληνική αγορά.

Σε μία αβέβαια περίοδο για όλα τα supermini της Ευρώπης και με τη Ford να έχει σταματήσει την παραγωγή του Fiesta, η Suzuki συνεχίζει με το Swift που περνά στην επόμενη, τέταρτη γενιά του.

Το είχαμε δει και πριν από μερικές εβδομάδες από μία σχετική διαρροή και τώρα οι Ιάπωνες το παρουσιάζουν και επίσημα. Και παρόλο που το κάνουν με την ετικέτα του concept το μοντέλο παραγωγής θα διαφέρει σε ελάχιστα σημεία.

Όπως μπορούμε να δούμε έχει διατηρηθεί η βασική φόρμα και έχει εκσυγχρονισθεί χάρη στα νέα φωτιστικά σώματα, την πιο εμφατική μάσκα, τους προφυλακτήρες κ.α. Μία από τις πιο έντονες αλλαγές αφορά στην μεταφορά των χειρολαβών των πίσω πορτών στις φυσιολογικές τους θέσεις (στο τωρινό μοντέλο βρίσκονται ψηλά στις κολόνες).

Στο εσωτερικό του νέου Swift, μια μεγάλη «ελεύθερη» οθόνη αφής έχει τον πρώτο λόγο στο ταμπλό, προσθέτοντας μια σύγχρονη αίσθηση. Ενώ στην Ιαπωνία προτιμούν τον αναλογικό πίνακα οργάνων, πιθανόν να εμφανιστεί μια ψηφιακή εκδοχή στις πλουσιότερες εκδόσεις, ανταποκρινόμενη στις νεότερες ευρωπαϊκές προτιμήσεις.

Το τωρινό Swift είχε ενσωματώσει ένα ήπιο υβριδικό σύστημα που απέκτησε στο ενδιάμεσο facelift του. Στη νέα γενιά αναμένεται να δούμε μία εξέλιξη τόσο της πλατφόρμας όσο και των κινητήρων του υπάρχοντος μοντέλου.

Παρά τη δυσπιστία για τη δυνατότητα ενός πλήρως ηλεκτρικού Swift με την τωρινή του πλατφόρμα, πολλοί πιστεύουν ότι, αν η Suzuki επιλέξει την ηλεκτρική κατεύθυνση, θα δημιουργήσει ένα καινούργιο μοντέλο. Υπάρχουν ήδη πληροφορίες για ένα ηλεκτρικό Jimny και ένα ηλεκτρικό SUV.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!