NEAPINED

Από τη Κίνα έρχεται το φτηνότερο και μικρότερο κάμπριο που υπάρχει [video]

Το πιο προσιτό ηλεκτρικό κάμπριο κοστίζει λίγο πάνω από 13.000 ευρώ, και έχει όλες τις προδιαγραφές για να θεωρηθεί το πιο οικονομικό κάμπριο παγκοσμίως.

Παρ’ όλη την πτώση των πωλήσεων των κάμπριο αυτοκινήτων, το Wuling Mini EV διακρίνεται για τη χαριτωμένη εμφάνισή του. Μάλιστα, η κινεζική εταιρία που το παράγει είναι υπεύθυνη για ένα από τα δημοφιλέστερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον πλανήτη, αφού πέρυσι οι πωλήσεις του στην Κίνα ξεπέρασαν ακόμη και εκείνες του Tesla Model 3.

Έτσι, επόμενο ήταν οι Κινέζοι να διευρύνουν την γκάμα του Mini EV με μία έκδοση κάμπριο. Στο σχεδιασμό δεν παρουσιάζει σημαντικές διαφορές από το βασικό, κλειστό αμάξωμα. Το οποίο έχει διαστάσεις μήκους λίγο πάνω από 3 μέτρα, πλάτους 1,52 μ. και ύψους 1,6 μ., ενώ το μεταξόνιο είναι μόλις στα 2 μέτρα, φιλοξενώντας δύο επιβάτες.

Το κινεζικό μίνι κάμπριο διαθέτει μια ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη μαλακή οροφή που κλείνει με ένα άγκιστρο, ενώ ένα από τα παράξενα είναι πως το πορτμπαγκάζ είναι προσβάσιμο μόνο από μέσα.

Για να πάρει μπροστά το ηλεκτρικό μοτέρ των 41 ίππων γυρίζει ένα κανονικό κλειδί το διακόπτη. Η θύρα φόρτισης βρίσκεται στο μπροστινό μέρος, και είναι διαθέσιμες δύο εκδόσεις μπαταρίας με αυτονομίες 120 ή 170 χλμ.

Στο βίντεο θα δείτε το Mini EV και πόσο γρήγορα ανοιγοκλείνει η οροφή του. Δυστυχώς, αυτό το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο μόνο στην Κίνα. Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθεί να είναι το πιο μικρό και προσιτό κάμπριο στην παγκόσμια αγορά.

Αλλά, ποιος ξέρει; Ίσως κάποια στιγμή να διατεθεί και στην Ευρώπη, όπως έκανε η Dartz, από την Λιθουναία, με το Nikrob.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!