NEA

Αυτοσχέδια karts που κινούνται με την δύναμη των καυσαερίων τους [video]

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά όπως μας αποδεικνύει ένας παλαβός μηχανικός που κατασκευάζει go-karts που βγάζουν φλόγες από τις εξατμίσεις τους.

Γνωστός και ως Rocketman, ο Maddox, δεν είναι αστροναύτης ούτε φαν του Elton John. Κατασκευάζει κινητήρες pulsejet -που χρησιμοποιούν τα καυσαέρια για την ώθηση- και τους τοποθετεί σε μοτοσικλέτες και go-karts.

Σε ένα πρόσφατο βίντεο, (δείτε εδώ ένα παλιότερο) ο Maddox και ένας φίλος του οδηγούν γρήγορα σε μία αποξηραμένη λίμνη με δύο εντυπωσιακά οχήματα.

Το γαλάζιο, που μοιάζει με μοτοσικλέτα με τέσσερις ρόδες, έχει μία ψηλά τοποθετημένη εξάτμιση. Το κόκκινο kart, με τα τρία του pulsejets, φαίνεται σαν να βγήκε από ένα καρτούν.

Το γαλάζιο kart διαθέτει κινητήρα Maddoxjets με ώθηση 114 κιλών που χρησιμοποιεί βενζίνη. Χρησιμοποιεί μία βαλβίδα για την καύση, απαιτώντας μεγάλη ποσότητα αέρα για να ξεκινήσει.

Το κόκκινο kart με σχεδίαση χωρίς βαλβίδες έχει τρεις σωλήνες που παράγουν ώθηση 68 κιλών. Αρχικά τροφοδοτείται με υγραέριο, μεταβαίνοντας στο πετρέλαιο για μεγαλύτερη διάρκεια. Τα υπόλοιπα, στο παρακάτω βίντεο.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!