NEA

Σας αρέσει το νέο ηλεκτρικό Toyota Land Cruiser;

Η ηλεκτροκίνηση έρχεται σαν χείμαρρος για να παρασύρει ακόμη και τα τοτέμ της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως είναι το θρυλικό Land Cruiser.

H Toyota μπορεί να μην καλοβλέπει τα ηλεκτρικά αλλά πάραυτα είναι υποχρεωμένη να μπει στο χορό. Και όπως μας έδειξε από την έκθεση του Τόκιο ετοιμάζει πολλά και ενδιαφέροντα BEV. Από ένα ηλεκτρικό Hilux μέχρι και ένα μηδενικών ρύπων Land Cruiser.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν να προσφέρονται για τα επόμενα χρόνια και οι συμβατικές εκδόσεις των δύο μοντέλων. Άλλωστε, ακόμη και αν πάρουν το πράσινο φως τα δύο προαναφερόμενα μοντέλα, στους δρόμους θα κυκλοφορήσουν τουλάχιστον μετά από μία τριετία.

Μέχρι τότε μία πολύ καλή προσέγγιση για το ηλεκτρικό Land Cruiser μας δίνουν οι συνάδελφοι από το ρωσικό kolesa.ru. Ο εξπέρ στην επεξεργασία εικόνας έχει προσαρμόσει ανάλογα το concept που παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία, προσθέτοντας κανονικές λαβές στις πόρτες και καθρέπτες αντί για κάμερες.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά λογικά το Land Cruiser E θα ξεπερνά τα πέντε μέτρα σε μήκος και θα έχει επταθέσια διάταξη.

Εννοείται πως το σύστημα πρόωσης θα έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ με πολλές λειτουργίες τετρακίνησης και μια μεγάλη 100άρα μπαταρία για αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα. Όπως περίπου έχουν κάνει ήδη οι Κορεάτες με το EV9.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!