NEA

H Moskvich μπήκε στο top-10 της Ρωσίας

Η Moskvich κατάφερε να κατακτήσει μία θέση στο top-10 της ρωσικής αγοράς αυτοκινήτου, σημειώνοντας εντυπωσιακή αναβίωση στη ρωσική αγορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Autostat, τον Νοέμβριο, η Moskvich κατέγραψε 1.910 πωλήσεις κατακτώντας ένα μερίδιο αγοράς 1,7% και μπαίνοντας για πρώτη φορά στην ελίτ των κορυφαίων εμπορικών σημάτων στη χώρα.

Η αναβίωση της Moskvich αντικατοπτρίζει την ευνοϊκή τάση στη ρωσική αγορά αυτοκινήτων, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 113% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 109.706 οχήματα τον Νοέμβριο.

Η ανάκαμψη της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Ρωσία είναι εμφανής, μετά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε το 2022 λόγω κυρώσεων και αποχώρησης δυτικών εταιρειών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιστροφή της Moskvich στην κορυφή, με τη ρωσική κυβέρνηση να αποκτά το εργοστάσιο από τη Renault. Το Moskvich 3 βασίζεται στο JAC Sehol X4, που συναρμολογείται στη Μόσχα μετά από άδεια της κινεζικής εταιρίας.

Παρά την πρωτιά της Moskvich, η Lada παραμένει η δημοφιλέστερη μάρκα στη Ρωσία με 32.651 πωλήσεις και μερίδιο αγοράς 29,8%. Ωστόσο, τα κινεζικά αυτοκίνητα καλύπτουν το κενό που άφησαν οι ευρωπαϊκές και ιαπωνικές μάρκες, κατέχοντας πάνω από το 56% της αγοράς.

Η αναβίωση της Moskvich αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ρωσίας, ενώ τα συνολικά στοιχεία των πωλήσεων δείχνουν θετική τάση για την αγορά αυτοκινήτων στη χώρα.

Η λέξη Moskvich χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα ιστορικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από τη Σοβιετική Ένωση. Η λέξη προέρχεται από τη ρωσική γλώσσα και σημαίνει “Μόσχα,” αναδεικνύοντας τη σχέση του αυτοκινήτου με τη ρωσική πρωτεύουσα.

Το Moskvich αντιπροσώπευε μια εποχή στην αυτοκινητοβιομηχανία της Σοβιετικής Ένωσης και κυκλοφόρησε σε διάφορες εκδόσεις κατά τη διάρκεια της παραγωγής του από το 1947 έως το 2001. Με τη χαρακτηριστική του εμφάνιση και την προσιτή τιμή του, το Moskvich έγινε δημοφιλές όχημα στους δρόμους της Σοβιετικής Ένωσης και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!