NEAPINED

Η Alfa Romeo είναι μία από τις πιο ποιοτικές εταιρίες

Η Alfa Romeo αποτελεί πλέον ένα παράδειγμα αντιστροφής της κακής φήμης της όσον αφορά τις παιδικές ασθένειες και τις βλάβες που έβγαζαν τα μοντέλα της στο παρελθόν.

Η εταιρεία έχει αφήσει πίσω της τον προηγούμενο προσανατολισμό της προς τον όγκο πωλήσεων, επικεντρώνοντας αντίθετα την προσοχή της στην ποιότητα, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Μάλιστα, η βαρύτητα στην ποιότητα έχει εξανεμίσει βασικά προβλήματα αξιοπιστίας, όπως υποστηρίζουν οι Ιταλοί. Σύμφωνα με τον CEO Jean-Philippe Imparato, η μείωση του κόστους εγγύησης κατά το ήμισυ αποτελεί αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής.

Παλαιότερα, η Alfa Romeo είχε προβληματίσει τους καταναλωτές ως προς την αξιοπιστία της, ωστόσο, πρόσφατα κατέκτησε την κορυφή στη μελέτη αρχικής ποιότητας της JD Power μεταξύ των premium μαρκών.

Οι πρωτοβουλίες του Imparato περιλαμβάνουν τον εξορθολογισμό της παραγωγικής διαδικασίας, ενώ αντιμετώπισε τα προβλήματα ποιότητας με το να καθυστερήσει την παραγωγή κατά έξι μήνες για τη διόρθωσή τους. Αυτή η απόφαση συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση της οικονομικής ευρωστίας της Alfa Romeo.

Παράλληλα, η εταιρεία προχωράει προς την κατεύθυνση της καινοτομίας, αντικαθιστώντας το αρχικό πρότζεκτ της Tonale με μια PHEV έκδοση, αντί για ένα μοντέλο με μηχανικό κιβώτιο ντίζελ.

Με τρία νέα μοντέλα έως το 2026 και την υπόσχεση λειτουργικών κερδών, η Alfa Romeo σχεδιάζει να εδραιώσει την ανάκαμψή της, περιλαμβάνοντας τα Milano, Giulia, και τη δεύτερη γενιά Stelvio.

Το 2027, η εταιρεία επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη με τη λανσάρισμα της μεγάλης ναυαρχίδας EV, της Castello, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στην εξέλιξη της Alfa Romeo.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!