NEA

Πόσο λέτε πως κοστίζει αυτή η απίθανη Ferrari;

Η Amalgam παρουσιάζει μια εντυπωσιακή μινιατούρα Ferrari 296 GT3 σε κλίμακα 1:8, που υπερβαίνει σε τιμή ακόμη και τα πραγματικά αυτοκίνητα.

Αν και αυτό το μοντέλο δεν είναι λειτουργικό, αναπαράγει με ακρίβεια κάθε λεπτομέρεια του πραγματικού Ferrari 296 GT3, από τα πολλά αεροδυναμικά στοιχεία μέχρι τα αγωνιστικά ελαστικά Pirelli.

Με μήκος περίπου 56 εκατοστά, αυτή η μινιατούρα αντανακλά πιστά τις αναλογίες του πραγματικού μοντέλου, χρησιμοποιώντας δεδομένα CAD της Ferrari κατά την ανάπτυξή της. Η διαδικασία κατασκευής περιελάμβανε 3.000 ώρες σχολαστικής χειροτεχνίας και επιπλέον 300 ώρες για τη συναρμολόγηση κάθε μοντέλου.

Η λεπτομέρεια στο εσωτερικό είναι εντυπωσιακή, αναπαράγοντας κάθε πτυχή της γνήσιας 296 GT3, από ζώνες και ιμάντες έως διακόπτες και το τιμόνι της Ferrari. Με περιορισμένη διαθεσιμότητα σε 199 μονάδες, κάθε αντίγραφο μπορεί να εξατομικευτεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις του αγοραστή, προσφέροντας ακριβή αντιστοιχία με τα χρώματα της Ferrari.

Ωστόσο, η υψηλή τιμή της μινιατούρας, περίπου 16.200 ευρώ, υπερβαίνει ακόμη και το κόστος ενός πραγματικού αυτοκινήτου, καθιστώντας την προσιτή μόνο σε λάτρεις που επιζητούν την απόλυτη ακρίβεια στη συλλογή τους.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!