NEAPINED

Πόσο κοστίζει η Mercedes CLE Cabriolet

Έχοντας παρουσιάσει επίσημα την ανοιχτή έκδοση της CLE από το καλοκαίρι η Mercedes επανέρχεται με πλήρη στοιχεία για το μεγάλο της κάμπριο.

Η CLE Cabriolet βασίζεται στο αντίστοιχο κουπέ, έχοντας μήκος 4,85 μέτρα και μεγαλύτερο κατά 25 χιλιοστά μεταξόνιο (συνολικά 2.865 χιλιοστά), προκειμένου να παρέχει επιπλέον χώρο στο πίσω κάθισμα.

Η μαλακή οροφή αποτελείται από πολλαπλές στρώσεις υφάσματος και, σύμφωνα με τη Mercedes, είναι ιδιαίτερα ηχομονωτική, εξασφαλίζοντας χαμηλό επίπεδο θορύβου στο εσωτερικό, παρόμοιο με το κουπέ.

Η οροφή ανοίγει και κλείνει σε 20 δευτερόλεπτα, με ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με τη Mercedes, το αυτοκίνητο είναι κανονικά τετραθέσιο, ενώ η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ κυμαίνεται από 295 έως 385 λίτρα, ανάλογα με το εάν η μαλακή οροφή είναι ανοικτή ή κλειστή.

Για την άνεση των επιβατών, προσφέρονται το AIRCAP (ένα σύστημα που περιορίζει τη ροή του αέρα να εισέλθει στο εσωτερικό) και το AIRSCARF (παροχή ζεστού αέρα γύρω από τον αυχένα, στα εμπρός καθίσματα).

Οι μηχανικοί της Mercedes έχουν επίσης δώσει έμφαση στη λειτουργικότητα με ανοικτή οροφή, με την κλίση της οθόνης του συστήματος infotainment MBUX να ρυθμίζεται από 15 έως 40 μοίρες, αποφεύγοντας αντανακλάσεις. Τα δερμάτινα καθίσματα έχουν επίστρωση που αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία, μειώνοντας τη θερμοκρασία τους κατά 12 βαθμούς.

Η γκάμα των κινητήρων της CLE Cabriolet είναι αποκλειστικά ήπια υβριδική. Αρχικά, περιλαμβάνει τον τετρακύλινδρο 2.0 βενζίνης με 204 ίππους στις CLE 200 και CLE 200 4MATIC. Επίσης, υπάρχει ο δίλιτρος ντίζελ της CLE 220 d με 197 ίππους. Στην πορεία θα προστεθεί και η κορυφαία εξακύλινδρη CLE 450 4MATIC των 3.000 κυβικών.

Η νέα Mercedes CLE Cabriolet ξεκινά στη Γερμανία από τις 66.402 ευρώ. Στην χώρα μας αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Σημειώστε δε πως η κουπέ CLE 200 ξεκινά από τις 63.600 ευρώ οπότε η τιμή της θα βρίσκεται λογικά κάτω από τις 70.000 ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!