NEA

Δύο νέες κινεζικές εταιρίες έρχονται στην Ελλάδα

Μετά την πιο πρόσφατη Seres, στην ελληνική αγορά και μέσα στη χρονιά αναμένεται να ξεκινήσουν οι πωλήσεις αυτοκινήτων με τα σήματα των BYD και Lynk & Co.

Τέσσερις θα είναι πλέον οι κινέζικες εταιρίες που θα πουλάνε αυτοκίνητα στην Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι αυτή την περίοδο. Μετά την MG Motor, που ανήκει στο κινεζικό κολοσσό SAIC και την Seres, η BYD και η Lynk & Co θα είναι διαθέσιμες στην ελληνική αγορά το αμέσως προσεχές διάστημα.

Αναμφισβήτητα η πιο γνωστή από τις παραπάνω είναι η κινεζική BYD (Build Your Dream), όπου αναμένεται να την προσφέρει στην ελληνική αγορά η εισαγωγική εταιρία Σφακιανάκης.

Η Lynk & Co θα εισαχθεί στην Ελλάδα από την εταιρία SEEAG που έχει περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας στην εισαγωγή, διανομή, χονδρική και λιανική πώληση αυτοκινήτων και ανταλλακτικών.

Τη Seres ως γνωστό την εισαγάγει η Σπανός ΑΕ, ενώ η MG Motors ανήκει στον Όμιλο Συγγελίδη.

Μένει να δούμε ποιο επιχειρηματικό σχήμα θα αναλάβει την αντιπροσώπευση της Great Wall Motor στη χώρα μας.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι οι Κινέζοι μπαίνουν για τα καλά στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου, που μόνο καλό μπορούν να κάνουν τέτοιες κινήσεις, πάντα με γνώμονα το όφελος του καταναλωτή, που προσδοκά ανταγωνιστικές τιμές.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Το εχουμε σκεφθει ; Μηπως και Νομοτελειακα το επομενο ΕΙΧ μας προς το τελος της δεκαετιας
    θα ειναι ηλεκτρικο και “Κινεζικο” ; Αν δεν ληφθουν σοβαρα μετρα απο πλευρας Βρυξελλων , εκει θα καταληξουμε.
    Οσον αφορα την χωρα μας , θα χαιρετιζα καποια παραγωγικη “κινεζικη” εγκατασταση , ας ειναι και για τμηματα ανταλλακτικα, αναλωσιμα , μπαταριες οχηματων . Κατι θα πρεπει να παραγουμε, οχι μονο καταναλωτες – εισαγωγεις.
    Τελος για οσους αναζητουν εργασια ενημερωννω οτι ο Mr Chaos καταχωρησε αγγελια αναζητωντας τεχνιτη – μαστορα συνθετικων υλικων. Επειδη κολλαω μπρικια στον ελευθερο χρονο μου υπεβαλλα βιογραφικο, αν και δεν τρεφω πολλες ελπιδες καθοτι ειναι συμβατικες υλες. Οσοι ικανοι προσελθετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!