NEAPINED

Zagato AGTZ Twin Tail: Μια Alpine με προσθαφαιρούμενη ουρά!

Η Zagato, η γνωστή ιταλική εταιρεία κατασκευής αμαξωμάτων, παρουσίασε το τελευταίο της δείγμα, το AGTZ Twin Tail που βασίζεται στην Alpine A110.

Αντλώντας έμπνευση από ένα ξεχασμένο αγωνιστικό Le Mans της δεκαετίας του 1960, αυτή η αποκλειστική δημιουργία περιορίζεται σε μόλις 19 μονάδες, αναδεικνύοντας ένα μείγμα ιστορικής επιρροής και σύγχρονου σχεδιασμού.

Στο επίκεντρο του AGTZ Twin Tail βρίσκεται το διακριτικό χαρακτηριστικό του – ένα αφαιρούμενο εξάρτημα/ ουρά από ανθρακονήματα που ονομάστηκε εύστοχα «Twin Tail».

Αυτή η προσθαφαιρούμενη ουρά επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να μεταμορφώσουν το αυτοκίνητο, δίνοντάς του μια εντυπωσιακή σιλουέτα που θυμίζει τα κλασικά αγωνιστικά Le Mans. Εναλλακτικά, η ουρά μπορεί να αποθηκευτεί άνετα στο γκαράζ, προσφέροντας μια πρακτική λύση για καθημερινή χρήση.

Η γένεση του σχεδιασμού του Twin Tail έχει τις ρίζες του στην Alpine A220, ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με μακριά ουρά που σχεδιάστηκε με τη φιλοδοξία να θριαμβεύσει στις 24 ώρες του Le Mans.

Ενώ το A220 δεν κατάφερε να φτάσει στη δόξα του Le Mans, σε ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο -υπ’ αριθμόν σασί 1731- αφαιρέθηκε η ουρά του, ξεκινώντας ένα επιτυχημένο ταξίδι σε αναβάσεις και άλλους αγώνες κατακτώντας θέσεις στο βάθρο.

Πέρα από το εντυπωσιακό πίσω μέρος, η Zagato βελτίωσε σχολαστικά διάφορες πτυχές της Alpine A110. Η μάσκα και τα φωτιστικά σώματα έχουν υποστεί επανασχεδιασμό, ενώ μια νέα εισαγωγή προστεθεί τόσο στο καπό όσο και στο πίσω μέρος.

Αν και οι λεπτομέρειες για τον κινητήρα 1,8 λίτρων του Alpine A110 δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί (λογικά θα έχει υιοθετηθεί το μοτέρ της έκδοσης Α110 R με τους 300 ίππους), η έμφαση δίνεται στην παροχή μιας συναρπαστικής οδηγικής εμπειρίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος Andrea Zagato τονίζει ότι, σύμφωνα με την παράδοση της μάρκας, το AGTZ Twin Tail έχει σχεδιαστεί ως grand tourer, δίνοντας προτεραιότητα στην άνεση και το στυλ έναντι των καθαρών αγωνιστικών επιδόσεων.

Το ντεμπούτο έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2024. Περιορισμένη σε μόλις 19 μονάδες, η AGTZ Twin Tail έχει ήδη συγκεντρώσει σημαντικό ενδιαφέρον, παρά τη σημαντική τιμή της που ανέρχεται σε 650.000 ευρώ.

<iframe width=”896″ height=”504″ src=”https://www.youtube.com/embed/hBaOSOtHi68″ title=”AGTZ Twin Tail – The Story” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen></iframe>

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!