NEA

Έρευνα: Πότε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν πιο φτηνά από τα συμβατικά

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η στρατηγική της κατασκευής αναμένεται να κάνουν τα ηλεκτρικά οχήματα πιο οικονομικά σε σχέση με τα παραδοσιακά αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης έως το 2027

Η χρήση καινοτομιών όπως το gigacasting, όπου μεγάλα τμήματα αυτοκινήτων χτίζονται ως ένα ενιαίο κομμάτι, και η αποτελεσματικότερη χρήση των μπαταριών ως δομικών στοιχείων αναμένεται να μειώσουν τα κόστη παραγωγής.

Η Tesla, ως πρωτοπόρος στην εφαρμογή της στρατηγικής gigacasting, έχει ήδη ανοίξει τον δρόμο για τη μείωση του κόστους συναρμολόγησης, σύμφωνα με τον Pedro Pacheco, αντιπρόεδρο της Gartner.

Η απρόσμενη πτώση του κόστους συναρμολόγησης αναμένεται να έχει επιδράσεις στην αγορά, ενθαρρύνοντας την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων. Ιδιαίτερα για εταιρίες όπως η BYD και η Tesla που είναι διατεθειμένες να μειώσουν τις τιμές τους χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τα κέρδη τους.

Αν ισχύσουν όλες αυτές οι εξελίξεις τότε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα εξισορροπήσουν το κόστος κατασκευής τους με τα οχήματα εσωτερικής καύσης.

Η Gartner, μια αμερικανική εταιρεία τεχνολογικής έρευνας και συμβούλων με έδρα στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ, εξακολουθεί να προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη στις πωλήσεις EV, με τα μισά από όλα τα αυτοκίνητα που θα πωλούνται το 2030 να είναι πλήρως ηλεκτρικά.

Μέχρι τότε ο Αμερικανός αναλυτής περιέγραψε το 2024 ως έτος μετάβασης στην ευρωπαϊκή αγορά, με κινεζικές εταιρείες όπως η BYD και η MG να δημιουργούν τα δίκτυα πωλήσεων με τις γκάμες τους.

Όσο για τις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Renault και η Stellantis, είναι έτοιμες να λανσάρουν μοντέλα χαμηλότερου κόστους για να καταφέρουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στα ηλεκτρικά.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!