NEA

Κάτι τρέχει με την Tesla – Έφοδος ακροαριστερών στο Berlin Gigafactory

Φαίνεται ότι η Tesla παλεύει με διάφορα προβλήματα τον τελευταίο καιρό, τα οποία επηρεάζουν τόσο την εταιρική στρατηγική όσο και την ποιότητα των προϊόντων της.

Ο Elon Musk, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, έχει καταργήσει πολλά από τα φιλόδοξα σχέδιά του και αντ’ αυτού βασίζεται σε δραστικά μέτρα, όπως μαζικές απολύσεις και ακραίες εκπτώσεις για τα μοντέλα του. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες, όταν η Tesla θεωρούνταν ένας λαμπρός πρωτοπόρος της ηλεκτροκίνησης.

Ένα παράδειγμα είναι οι σταθμοί Supercharger της Tesla. Ενώ η εταιρεία διαθέτει έναν εντυπωσιακό αριθμό τοποθεσιών και σταθμών φόρτισης παγκοσμίως, πολλά μέλη της ομάδας Supercharger απολύθηκαν πρόσφατα, γεγονός που εμποδίζει την επέκταση της υποδομής φόρτισης. Ο Elon Musk φαίνεται επίσης να αλλάζει τις προτεραιότητες της εταιρείας, μακριά από την επέκταση της υποδομής φόρτισης και προς άλλους στόχους.

Επιπλέον, τα προβλήματα ποιότητας των οχημάτων Tesla γίνονται επίσης όλο και πιο εμφανή. Οι πελάτες αναφέρουν διάφορα ελαττώματα, από προβλήματα βαφής μέχρι δυσλειτουργίες των συστημάτων υποβοήθησης.

Τα προβλήματα αυτά επεκτείνονται ακόμη και σε πτυχές που σχετίζονται με την ασφάλεια, όπως η αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και το σύστημα Autopilot. Οι αναφορές για θέματα ποιότητας έχουν επηρεάσει την εμπιστοσύνη στη μάρκα και θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε νομικά προβλήματα για την εταιρεία.

Τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν ότι η Tesla δεν θεωρείται πλέον μόνο ως μια ανατρεπτική νεοφυής επιχείρηση που συγχωρείται για τα λάθη των πρωτάρηδων. Η εταιρεία αντιμετωπίζει πλέον σκληρό ανταγωνισμό από καθιερωμένους κατασκευαστές και μετριέται όλο και περισσότερο με τα ίδια πρότυπα. Μένει να δούμε πώς θα ανταποκριθεί η Tesla σε αυτές τις προκλήσεις και αν η εταιρεία μπορεί να ανακτήσει την προηγούμενη λάμψη της.

Εντωμεταξύ, πριν από μερικές μέρες η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη από ενέργεια και πάθος στο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο, όπου στιγμές ακτιβίστικης κόλασης ξέσπασαν καθώς ομάδες ακροαριστερών Γερμανών εισέβαλαν στην ιδιοκτησία του Elon Musk. Τα βίντεο που κυκλοφορούν δείχνουν εκατοντάδες ακτιβιστές να επιτίθενται στο τεράστιο εργοστάσιο, δημιουργώντας μια εικόνα που μοιάζει σαν σκηνή από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ακτιβιστές εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις επιπτώσεις του εργοστασίου στο περιβάλλον και την τοπική κοινότητα. Με συνθήματα και πανό, επιχείρησαν να εισβάλουν στον χώρο, προκαλώντας αναστάτωση και αντιδράσεις από τις αρχές ασφαλείας.

Η πρωτοφανής εισβολή αυτή δημιούργησε ανησυχία για την ασφάλεια του προσωπικού και των εργαζομένων στο εργοστάσιο, καθώς και για τη συνέχιση της παραγωγής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας. Ο Elon Musk δεν έχει ακόμα δηλώσει επίσημα για τα γεγονότα, αλλά αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις σύντομα, καθώς η κατάσταση εξελίσσεται.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!