NEA

Το νέο Mini Cooper JCW στον 24ώρο του Nürburgring

Η νέα γενιά του Mini Cooper John Cooper Works (JCW) ετοιμάζεται να κάνει την αγωνιστική της πρεμιέρα στον διάσημο αγώνα 24 Ωρών του Nürburgring, πριν την επίσημη παρουσίασή της το φθινόπωρο.

Η Mini επέλεξε τον συγκεκριμένο αγώνα αντοχής, έναν από τους πιο απαιτητικούς παγκοσμίως, για να αποκαλύψει μια καμουφλαρισμένη έκδοση του επερχόμενου JCW.

Παρόλο που οι λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα κίνησης του νέου JCW παραμένουν μυστικές, η Mini επιβεβαίωσε ότι το κορυφαίο Cooper θα είναι διαθέσιμο τόσο σε βενζινοκίνητες όσο και σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.

Οι φήμες αναφέρουν ότι η ηλεκτρική έκδοση θα αποδίδει περίπου 250 ίππους, ξεπερνώντας κατά πολύ το σημερινό Mini Cooper SE. Το ηλεκτρικό JCW θα διαθέτει μεγαλύτερες μπαταρίες 54,2 kWh, με έναν ηλεκτροκινητήρα που θα δίνει κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Η βενζινοκίνητη έκδοση, η οποία θα πρωταγωνιστήσει στον αγώνα του Nürburgring, θα είναι εξοπλισμένη με έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων. Παρά το γεγονός ότι η ακριβής ισχύς δεν έχει επιβεβαιωθεί, αναμένεται να αποδίδει πάνω από 300 άλογα.

Η έκδοση προπαραγωγής που θα εμφανιστεί στον αγώνα θα έχει ένα προσαρμοσμένο καμουφλάζ εμπνευσμένο από τα κλασικά λευκό-κόκκινα χρώματα των αγωνιστικών αυτοκινήτων Mini της δεκαετίας του 1960. Θα φέρει το λογότυπο «37», τιμώντας τη νίκη της Mini στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο το 1964.

Η πλήρης αποκάλυψη της νέας γενιάς του Mini JCW αναμένεται στα τέλη του 2024, με τις πωλήσεις να ξεκινούν πιθανότατα το 2025. Στις 24 Ώρες του Nürburgring (30 Μαΐου με 2 Ιουνίου), οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν το βενζινοκίνητο JCW να αγωνίζεται με την ιδιωτική ομάδα Bulldog Racing, στην κατηγορία SP 3T.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!