NEA

Η νέα Continental GT θα είναι η ισχυρότερη Bentley

Η Bentley δίνει τις πρώτες εικόνες της επόμενης γενιάς Continental GT, η οποία υπόσχεται να φέρει επανάσταση στον κόσμο της πολυτέλειας και της απόδοσης με ένα υβριδικό σύστημα που αποδίδει σχεδόν 800 ίππους.

Κάτι που θα αναδείξει τη νέα Continental GT το ισχυρότερο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει η Bentley μέχρι σήμερα.

Η νέα Continental GT εξοπλίζεται με έναν βελτιωμένο V8 κινητήρα 4,0 λίτρων, συνδυασμένο με έναν ενσωματωμένο ηλεκτροκινητήρα στο κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτή η διάταξη παράγει συνδυασμένη απόδοση 785 ίππων και 1.000 Nm ροπής, υπερβαίνοντας την απόδοση του προηγούμενου κινητήρα W12 του Batur, ο οποίος παρείχε 740 ίππους.

Το εξηλεκτρισμένο σύνολο θα επιτρέπει στη νέα Continental GT να επιταχύνει για τα 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο από τα 3,6 δευτερόλεπτα που είχε η προηγούμενη Continental GT Speed των 650 ίππων.

Αν και τα ακριβή στοιχεία επιδόσεων δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, το σύστημα PHEV της Continental GT αναμένεται να προσφέρει περίπου 80 χιλιόμετρα αποκλειστικά ηλεκτρικής οδήγησης και θα εκπέμπει λιγότερο από 50g/km CO2.

Το νέο μοντέλο διαθέτει πολλές βελτιώσεις για να διατηρήσει τις δυναμικές επιδόσεις του, όπως αμορτισέρ διπλής βαλβίδας, νέες ενεργητικές αντιστρεπτικές ράβδους και ανανεωμένα συστήματα torque vectoring και τετραδιεύθυνσης.

Οι σχεδιαστικές βελτιώσεις, εμπνευσμένες από το Batur, περιλαμβάνουν προβολείς σε σχήμα «δάκρυ», λεπτότερα πίσω φώτα και πιο τετραγωνισμένες απολήξεις της εξάτμισης.

Αυτό το PHEV αντικαθιστά τα προηγούμενα κινητήρια σύνολα V8 και W12 σε όλη τη γκάμα της Continental GT. Η Continental GTC cabriolet και η Flying Spur saloon θα λάβουν επίσης αυτές τις αναβαθμίσεις αργότερα μέσα στο έτος.

Τέλος, η Bentley Bentayga θα συνεχίσει να εφοδιάζεται με έναν συμβατικό κινητήρα μέχρι το 2026, οπότε και θα στραφεί σε υβριδικά αποκλειστικά κινητήρια σύνολα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!