NEA

Το Iskra είναι το νέο Lada

Η Lada, η εμβληματική ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία, επιστρέφει με ένα νέο μοντέλο, το Lada Iskra, προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το 2025.

Το νέο τετράθυρο Lada σηματοδοτεί την πρώτη νέα κυκλοφορία της εταιρείας εδώ και αρκετά χρόνια, έπειτα από τις επιπτώσεις των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Το Lada Iskra θα βασίζεται σε μια ειδική για τη Ρωσία εκδοχή της πλατφόρμας CMF-B του Ομίλου Renault. Θα ακολουθηθούν και άλλες εκδόσεις αμαξωμάτων, όπως μια station wagon και μια crossover.

Το Iskra θα τοποθετηθεί στην γκάμα της Lada ανάμεσα στο παλαιότερο μοντέλο Granta και το μεγαλύτερο Vesta, επεκτείνοντας την προσφορά της εταιρείας.

Σχεδιαστικά, το Iskra υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα «X-Design» της Vesta, με σύγχρονο αμάξωμα και LED φώτα.

Σύμφωνα με την Lada, το μοντέλο αυτό βασίζεται σε μια «σύγχρονη παγκόσμια πλατφόρμα» που έχει επανασχεδιαστεί και τεχνολογικά ανεξαρτητοποιηθεί, με την προσθήκη περίπου 400 νέων ρωσικών εξαρτημάτων.

Ο πρόεδρος της Avtovaz, Maxim Sokolov, δήλωσε ότι η συνολική επένδυση για το πρότζεκτ ανήλθε σε περίπου 230 εκατομμύρια ευρώ.

Η βασική έκδοση του Lada Iskra θα διαθέτει έναν κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων -από το Granta- με ισχύ 90 ίππων, ενώ μια πιο ισχυρή έκδοση του ίδιου κινητήρα από το Vesta θα αποδίδει 107 ίππους.

Η παραγωγή του Lada Iskra θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο του Togliatti στις αρχές του 2025, με τις τιμές να ανακοινώνονται κοντά στην ημερομηνία λανσαρίσματος. Δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών στη Ρωσία, είναι απίθανο το νέο μοντέλο να πωληθεί σε άλλες αγορές.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!