NEA

Η Hertz ξεφορτώνεται εκατοντάδες Tesla

Η Hertz, γνωστή εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές στη στρατηγική της σχετικά με την προσφορά ενός πιο “πράσινου” στόλου οχημάτων για την βορειοαμερικανική αγορά.

Συγκεκριμένα, η Hertz ΗΠΑ εγκαταλείπει την ηλεκτροκίνηση και προσπαθεί να ξεφορτωθεί τα ηλεκτρικά οχήματα, προσφέροντας Tesla και άλλα αντίστοιχα αυτοκίνητα με μεγάλες εκπτώσεις.

Η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει περίπου 20.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τον στόλο της, με την μέση τιμή τους να κυμαίνεται γύρω στα 25.000 δολάρια.

Αυτή η απόφαση πάρθηκε καθώς οι τιμές των μεταχειρισμένων ηλεκτρικών οχημάτων έπεσαν κατά 31,8% φέτος, σύμφωνα με το iSeeCars.

Η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα έχει μειωθεί σημαντικά, ενώ οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δίνουν πλέον προτεραιότητα στα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και υβριδικά μοντέλα.

Η κίνηση αυτή της Hertz είναι καθοριστική, καθώς η πώληση ενός τόσο μεγάλου στόλου ηλεκτρικών οχημάτων αποτελεί σημαντικό πρότζεκτ.

Η εταιρεία είχε κάνει μια μεγάλη συμφωνία με τη Tesla το 2021 για την αγορά 100.000 αυτοκινήτων, μήνες μετά την υποβολή αίτησης για πτώχευση λόγω χρέους ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο του 2020.

Με την αλλαγή αυτή, η Hertz προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες της αγοράς και να σταθεροποιήσει την οικονομική της κατάσταση.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!