NEA

Porsche: Έντονος προβληματισμός για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Porsche αντιμετωπίζει σημαντικές ανησυχίες σχετικά με τα φιλόδοξα σχέδιά της για την ηλεκτροκίνηση, εν μέσω μιας επιβράδυνσης της ζήτησης σε παγκόσμιες αγορές.

Κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, οι επενδυτές εξέφρασαν την αμφιβολία τους σχετικά με το γιατί η εταιρεία επιμένει στο σχέδιο να αντιπροσωπεύουν τα ηλεκτρικά οχήματα περισσότερο από το 50% των συνολικών πωλήσεών της μέχρι του επόμενου έτους.

Οι μέτοχοι προτείνουν στην Porsche να επικεντρωθεί στην αύξηση των περιθωρίων κέρδους και των ροών μετρητών, πωλώντας περισσότερα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, έως ότου ανακάμψει η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα.

Η αξία των μετοχών της εταιρείας έχει μειωθεί κατά περισσότερο από το ένα τρίτο φέτος, και οι πιέσεις αυξάνονται στην Κίνα λόγω της μείωσης των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume, υπερασπίστηκε τη στρατηγική για την ανανέωση πέντε από τα έξι μοντέλα της εταιρείας φέτος, τονίζοντας ότι αυτή η κίνηση θα αποφέρει οφέλη στο μέλλον.

Η επερχόμενη ηλεκτρική Macan αναμένεται να είναι το ισχυρότερο μοντέλο της κατηγορίας της και θα ακολουθηθεί από ηλεκτρικές εκδόσεις των 718 Boxster και 718 Cayman.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Porsche στοχεύει να αντιπροσωπεύουν τα ηλεκτρικά μοντέλα περισσότερο από το 80% των πωλήσεών της έως το 2030.

Ωστόσο, οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας μειώθηκαν κατά 15% το περασμένο έτος στην Κίνα, αναγκάζοντας ορισμένους συνεργάτες να μειώσουν τις τιμές και να υποστούν απώλειες στην προσπάθειά τους να επιτύχουν τους στόχους τους.

Η Porsche βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, προσπαθώντας να ισορροπήσει τις βραχυπρόθεσμες πιέσεις με τους μακροπρόθεσμους στόχους της για βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της ηλεκτροκίνησης.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!