NEA

Η Audi αναγνωρίζει την πτώση της ποιότητας στα εσωτερικά των αυτοκινήτων της

Για δεκαετίες, η Audi είναι συνώνυμη με την κορυφαία ποιότητα κατασκευής και υλικών, κατακτώντας τη θέση της δίπλα στη Mercedes και την BMW ως premium κατασκευάστρια.

Ωστόσο, η εικόνα αυτή φαίνεται να έχει αρχίσει να ξεθωριάζει, με την ίδια την Audi να αναγνωρίζει πλέον ότι η ποιότητα στο εσωτερικό των νέων μοντέλων της δεν είναι στο επίπεδο που θα έπρεπε. Η αναταραχή στη διοίκηση της Audi τα τελευταία χρόνια προκάλεσε σημαντικές καθυστερήσεις στην παρουσίαση νέων μοντέλων.

Παρά ταύτα, η εταιρεία φαίνεται πως άφησε πίσω της αυτή την περίοδο, λανσάροντας έξι νέα αυτοκίνητα μέσα στο 2023: τα A6 E-Tron, Q6 E-Tron, A5 Sedan, A5 Avant, Q5 και Q5 Sportback. Επιπλέον, σε λίγες εβδομάδες αναμένεται και η παρουσίαση του νέου A6 Avant με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Παρά τη διεύρυνση της γκάμας της, ένα νέο πρόβλημα έχει αρχίσει να γίνεται εμφανές: η ποιότητα των υλικών στα εσωτερικά των νέων μοντέλων, όπως τα A6 E-Tron και Q5, έχει υποχωρήσει αισθητά, όπως αναφέρει σε άρθρο του το motor1.com εστιάζοντας σε σημεία με σκληρά πλαστικά όπως τα πάνελ των θυρών και το ντουλαπάκι του συνοδηγού.

Η Audi φαίνεται να αναγνωρίζει το ζήτημα. Στην πρόσφατη δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Q5, ο Oscar da Silva Martins, επικεφαλής επικοινωνίας προϊόντων και τεχνολογίας της Audi, δήλωσε: «Στο παρελθόν ήμασταν σίγουρα καλύτεροι όσον αφορά την ποιότητα, αλλά θα επιστρέψουμε εκεί». Πρόσθεσε πως η Audi ίσως υποτίμησε τις απαιτήσεις των πελατών και των μέσων ενημέρωσης όσον αφορά την ποιότητα των εσωτερικών της.

Στελέχη της εταιρείας υποσχέθηκαν βελτιώσεις, επισημαίνοντας ότι με τις ανανεώσεις των πρόσφατων μοντέλων, τα υλικά χαμηλότερης ποιότητας θα αποτελέσουν παρελθόν. Δεν αποκλείεται αυτές οι αλλαγές να εφαρμοστούν και σε επερχόμενα νέα μοντέλα.

Πάντως, η Audi δεν είναι η μόνη που έχει κάνει υποχωρήσεις στην ποιότητα των εσωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον χώρο της εξέλιξης αυτοκινήτων, οι αυστηρότεροι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων, την ασφάλεια, την κυβερνοασφάλεια και την πιστοποίηση έχουν αυξήσει κατακόρυφα το κόστος ανάπτυξης.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!