ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τωρινά και αυριανά tech-trick της Audi!

audi-a8-a7-google-earth

Φανταστείτε πως οδηγείτε στο Τόκιο, στο Μόναχο, στη Νέα Υόρκη (σίγουρα όχι στην Αθήνα) το πολυτελές σας αυτοκίνητο…

  • Βασικά φανταστείτε πως δεν οδηγείτε εσείς αλλά ο σοφέρ σας μιας και… είστε στέλεχος πολυεθνικής εταιρίας ή πετυχημένος businessman. Προφανώς είναι ένας καλός τρόπος ώστε να εγκλιματιστείτε με τα γραφόμενα και να αντιληφθείτε τους λόγους που οι ειδικοί των εταιριών βλέπουν ως μία από τις πιο ακμάζουσες εφαρμογές στο αυτοκίνητο την τηλεματική.
  • audi-a8-wlanΠάρτε για παράδειγμα το νέο Audi A8. Μέσω της σύνδεσης του κινητού σας τηλεφώνου έχει τη δυνατότητα να σας ενημερώνει μέσω της τεράστιας βάσης δεδομένων της Google και να εκτελεί πλοήγηση με τρισδιάστατη απεικόνιση (προϊόν συνεργασίας με την NVidia) και ταχύτητες άνω των 7,2 Mbit/s. Μάλιστα, για πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής υπάρχει πρόσβαση στο Google Earth ενώ σημειώστε πως υπάρχει και πρόσβαση μέσω WLAN δικτύων (με κρυπτογράφηση WPA2) για σύνδεση iPads, laptops, netbooks κ.α.

  • audi-a7_sportback_2011Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ένα πρωτότυπο touchpad που συνεργάζεται με το πολυλειτουργικό σύστημα MMI (είναι κάτι ανάλογο με το iDrive της BMW) και αποτελεί μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού (στην έκδοση MMI Touch, η επόμενη γενιά του θα παρουσιαστεί σε ένα χρόνο) των A7 Sportback και Α8. Όπως φαίνεται στο βίντεο ο οδηγός μπορεί να “γράψει” με το δάχτυλο του π.χ. ένα αριθμό τηλεφωνικής κλήσης ή έναν προορισμό. Κάθε γράμμα ή αριθμός επιβεβαιώνεται ηχητικά από το σύστημα ώστε ο οδηγός να μην αποσπά την προσοχή του από τον δρόμο!
  • audi-future-hudΜεταξύ άλλων οι ειδικοί εξελίσσουν ένα ενεργό σύστημα HUD (Head Up-Display) το οποίο θα δούμε σε περίπου 2-3 χρόνια στην παραγωγή. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι πως θα προσαρμόζεται σε κανονικές συνθήκες π.χ. το απεικονιζόμενο βέλος του navi που θα υποδεικνύει την οδό δεν θα είναι σταθερό πάνω παρμπρίζ αλλά θα «πέφτει» πάνω στην διασταύρωση και το μέγεθος του θα προσαρμόζεται ανάλογα με την απόσταση. Για να γίνει κάτι τέτοιο η κεντρική μονάδα θα συνεργάζεται με κάμερες, θα συγκρίνει εικόνες και φυσικά θα επικοινωνεί στενά με το σύστημα πλοήγησης σε πραγματικό χρόνο. Ένα άλλο σύστημα που προωθεί η Audi -όπως και άλλοι κατασκευαστές- είναι το σύστημα Car-2-X που εντάσσεται στην τεχνολογία που ορίζει το πρότυπο SARTRE.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!