NEA

Porsche, τα πρώτα στοιχεία για την υβριδική Panamera

Porsche, τα πρώτα στοιχεία για την υβριδική Panameraporsche-panamera-s-hybrid-6

Η εμφάνιση της υβριδικής Panamera δεν αποτελεί είδηση αφού η γερμανική εταιρία είχε ανακοινώσει την ύπαρξη της από τον Ιανουάριο του 2008…

  • porsche-panamera-s-hybrid-10Η Panamera S Hybrid είναι το δεύτερο υβριδικό μοντέλο παραγωγής της Porsche. Η συνολική της ισχύς φτάνει τους 380 PS και η μέση τυποποιημένη κατανάλωση κατά NEDC τα 6,8 lt/100 km. Πρόκειται για την πιο οικονομική Porsche παραγωγής με τις εκπομπές CO2 να φτάνου τα 159 g/km. Σύμφωνα με την εταιρία η κατανάλωση με στάνταρ ελαστικά -και όχι μειωμένης αντίστασης κύλισης- αυξάνεται στα 7,1 lt/100 km ενώ το CO2 στα 159g/km. Να, ένα καλό παράδειγμα για όσους πιστεύουν πως τα ελαστικά μειωμένης αντίστασης κύλισης δεν είναι αποτελεσματικά.
  • Αν και οι Γερμανοί έχουν επενδύσει αρκετά και στα υβριδικά με σφόνδυλο, το παράλληλο σύστημα της Panamera Hybrid προέρχεται από τις αντίστοιχες εκδόσεις των Porsche Cayenne S Hybrid και VW Touareg Hybrid (κάντε κλικ στα δύο υβριδικά για αναλυτικά στοιχεία). Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του συστήματος είναι πως στις υψηλές ταχύτητες η ηλεκτρική υποβοήθηση είναι αυτή που ωθεί την Panamera και για αρκετά μεγάλα διαστήματα ο βενζινοκινητήρας απενεργοποιείται εντελώς προς όφελος της κατανάλωσης. Αξίζει να σημειωθεί πως στην ίδια λογική αλλά με μικρότερη απόδοση βασίζεται και το σύστημα του Audi Q5 Hybrid.
  • Το υβριδικό supercar επιταχύνει σε 5,7 sec για τα 0-100 km/h ενώ η τελική αγγίζει τα 270 km/h. Η κίνηση με αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια διαρκεί για περίπου 1,5 km αρκεί η ταχύτητα να μην υπερβαίνει τα 85 km/h. Οι πωλήσεις στην γερμανική αγορά θα ξεκινήσουν μετά την πρεμιέρα του μοντέλου στην Γενεύη (τον Ιούνιο) και θα κοστίζει 106.185 € συμπεριλαμβανομένου των φόρων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Ένα σχόλιο

  1. «Το υβριδικό supercar… κίνηση με αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια διαρκεί για περίπου 1,5 km αρκεί η ταχύτητα να μην υπερβαίνει τα 85 km/h»
    Το αυτοκίνητό μου μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 50 μέτρα με~10km/h (παρατεταμένο μιζάρισμα με δευτέρα εμπλεγμένη. Εκτιμώ αν καταφέρω να κάνω το κινητήρα να μη γυρίζει να φτάσω τα 200μέτρα).
    Έχω υβριδικό και δε το ξέρω; Μπορώ να έχω και εγώ τα πλεονεκτήματα του «υβριδικού» παρακαλώ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button