NEA

Mercedes-Benz B-Class 2012 [vid]

B-Klasse

Την… δεύτερη κλάση της αποκάλυψε η γερμανική φίρμα επαναπροσδιορίζοντας από το Νοέμβριο το στίγμα της στην κατηγορία των πολυχρηστικών…

  • Σε αντίθεση με την A-Class όπου θα διαφοροποιείται ριζικά από το τωρινό μοντέλο η νέα B-Class διατηρεί παρόμοια συνταγή π.χ. όπως δάπεδο τύπου σάντουιτς. Είναι μακρύτερη κατά 86 mm, φαρδύτερη κατά 9 mm και χαμηλότερη κατά 43 mm με συνολικές διαστάσεις 4.539 x 1.786 x 1.557 mm.
  • Στην έκδοση με το πακέτο Eco ο αεροδυναμικός συντελεστής έχει μειωθεί στο Cd: 0,24 (0,26 για τις συμβατικές εκδόσεις) ενώ στο εσωτερικό το προαιρετικό σύστημα Easy-Vario-Plus βοηθά στην ευέλικτη διαρρύθμιση των καθισμάτων τα οποία είναι συρόμενα μεταβάλλοντας τον όγκο του πορτμπαγκάζ (από 488 έως 667 lt).

SMS: O νέος προσομοιωτής της Mercedes-Benz

  • Η Mercedes κάνει λόγο για καλύτερα οδικά χαρακτηριστικά αναφέροντας τη νέα σχεδίαση της πίσω ανάρτησης τεσσάρων συνδέσμων, το χαμηλότερο κέντρο βάρους και το αναβαθμισμένο ESP. Στο Sport πακέτο υπάρχει αντίστοιχη ανάρτηση με «χαμηλωμένο» αμάξωμα κατά 20 mm ενώ το σύστημα Direct Steer εξασφαλίζει πιο άμεσο σε αίσθηση σύστημα διεύθυνσης (με ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση).
  • Η νέα γενιά κινητήρων εξοπλίζεται με 3ης γενιάς σύστημα ψεκασμού που είχαμε δει για πρώτη φορά στους νέους V6 & V8 και έχουν σχεδιαστεί για τοποθέτηση κατά τον διαμήκη ή τον εγκάρσιο άξονα. Η έκδοση B 180 εφοδιάζεται με κινητήρα 1,6 lt απόδοσης 122 PS και η B200 με ίδιας χωρητικότητας τούρμπο κινητήρα 156 PS με 200 Nm (μέγιστη ροπή 250 Nm) διαθέσιμα από τις 1.250 rpm. Επίσης υπάρχουν και οι ντίζελ εκδόσεις, οι Β 180 CDI με 109 PS και B 200 CDI με 136 PS.
  • Πρεμιέρα στην B-Class θα κάνει και το νέο 7-τάχυτο κιβώτιο 7G-DCT διπλού συμπλέκτη ενώ οι υπόλοιπες εκδόσεις θα εξοπλίζονται με μηχανικό έξι σχέσεων. Ανάμεσα στο πληθωρικό τεχνολογικό εξοπλισμό στάνταρ είναι ένα σύστημα ραντάρ που ανιχνεύει και προειδοποιεί για τυχόν σύγκρουση ενώ για πρώτη φορά στην B-Class βλέπουμε και το σύστημα PRE-SAFE. Το λανσάρισμά της νέας B-Class ξεκινά το Νοέμβριο στις ευρωπαϊκές αγορές, την ίδια περίοδο και στην δική μας…

SMS: Mercedes-Benz SLK AMG

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!