ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

BMW Innovation Days Connected Drive

P90083050

Μέσα από την ενότητα Innovation Days η BMW παρουσιάζει διάφορες τεχνολογίες του μέλλοντος τις οποίες μπορείτε να ανακαλύψετε μέσα σε τέσσερις σελίδες…

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
– Εισαγωγή
1. Η έβδομη αίσθηση
2. Aπεριόριστες δυνατότητες συνδεσιμότητας
3. Επαυξημένη πραγματικότητα
4. Ο άνθρωπος σημείο αναφοράς

Εισαγωγή

Χάρη στις τεχνολογίες ConnectedDrive, το BMW Group ήδη μπορεί να προσφέρει κάποιες μοναδικές και καινοτόμες λειτουργίες που δημιουργούν ένα ευφυές δίκτυο οδηγού, οχήματος και εξωτερικού περιβάλλοντος. Οι λειτουργίες αυτές αναβαθμίζουν το επίπεδο άνεσης, δίνουν στην ενημέρωση/ψυχαγωγία μία νέα διάσταση και αυξάνουν σημαντικά την ασφάλεια των οχημάτων του BMW Group.

Με το BMW Vision ConnectedDrive concept car, που προβάλλει ένα σαφές όραμα αυτής της εκτενούς διασύνδεσης οδηγού, οχήματος και εξωτερικού κόσμου, οι μηχανικοί έδωσαν για πρώτη φορά ‘πρόσωπο’ σε ένα τέτοιο δίκτυο. Οι λειτουργίες που προσφέρονται μέσα στο αυτοκίνητο δημιουργούν μία μοναδική, ασφαλή και άνετη οδηγική εμπειρία με ψυχαγωγία και ενημέρωση σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις οδηγού και επιβατών.  Η συνδεσιμότητα έχει γίνει αναπόσπαστο στοιχείο του κόσμου στον οποίο ζούμε – μέσα στο αυτοκίνητο, και έξω από αυτό. Για να μετατρέψουν αυτό το όνειρο σε πραγματικότητα, μηχανικοί, ειδικοί ΙΤ και πολλοί ακόμα ειδικοί σε διάφορους τομείς ένωσαν τις δυνάμεις τους σε προγράμματα έρευνας & ανάπτυξης της BMW με στόχο να διερευνήσουν τις δυνατότητες των αυτοκινήτων του μέλλοντος.

SMS===>AutoVirus: Μπορούν τα αυτοκίνητα να αρρωστήσουν;

Είτε πρόκειται για νέες λειτουργίες που βελτιώνουν την πλοήγηση ώστε να ικανοποιεί περισσότερο της ανάγκες του οδηγού, συνδέσεις σε web servers, οθόνες αναλογικής επαφής (contact analogue displays) για πλοήγηση και υποστήριξη του οδηγού, ή για την ανάπτυξη νέων λειτουργιών του αυτοκινήτου με την ενσωμάτωση φορητών συσκευών με ειδικές εφαρμογές (apps), αυτό το ζωντανό πεδίο καινοτομιών ανοίγει νέους δρόμους στην αναβάθμιση της ασφάλειας, της άνεσης και της ενημέρωσης/ψυχαγωγίας.

Όπως και στη σύλληψη/υλοποίηση της φιλοσοφίας BMW Vision ConnectedDrive, τα ερευνητικά προγράμματα του BMW Group δίνουν και πάλι προτεραιότητα στον οδηγό, τους επιβάτες και τις ανάγκες τους. Οι μηχανικοί εξέλιξης επικεντρώνονται αποκλειστικά στις επιθυμίες και απαιτήσεις των οδηγών από τα αυτοκίνητά τους σήμερα και στο μέλλον. Η ατομικότητα και η εξατομίκευση είναι άλλωστε τάσεις που δεν σταματούν στα αυτοκίνητα. Αναφορικά με τη διασύνδεση αυτοκινήτου, οδηγού και περιβάλλοντος, αναμένονται πολλές εξελίξεις. Και με κάθε βήμα, οι λειτουργίες που παρουσιάζονται στο BMW Vision ConnectedDrive concept car έρχονται λίγο πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!