NEA

Volkswagen Cross Coupe SUV [concept]

volkswagen-cross-coupe-concept-2

H γερμανική εταιρία αποκαλύπτει ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο μοντέλο που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός coupe σε συσκευασία SUV…

  • Στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο εστιάζεται το αυτοκινητιστικό ενδιαφέρον αυτές τις μέρες όπου η VW παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον concept «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα του Audi Q3. Με μήκος 4,345 m, πλάτος 1,868 m και ύψος 1,523 m το Cross Coupe βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MQB που θα δούμε μεταξύ άλλων στα επόμενα VW Golf και Audi TT. Θα έλεγε κανείς πως το crossover αμάξωμα συνδυάζει την δυναμική ενός τετράθυρου coupe με ενός SUV στο πρότυπο μιας μικρής BMW X6.
  • Σχετικά με τα μηχανικά μέρη το πρωτότυπο τετραθέσιο εξοπλίζεται με υβριδική διάταξη με TSI κινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν για κάθε άξονα). Ο πίσω αποδίδει 54 PS/180 Nm ενώ ο πίσω 114 PS/270 Nm. H συνδυασμένη απόδοση φτάνει τους 265 PS, τα «0-100» πετυχαίνονται σε 7 sec, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 201 km/h ενώ η ηλεκτροκίνητη αυτονομία αρκεί έως και για 40 km.

SMS===>Αναλύοντας το Audi Q5 Hybrid Quattro

  • H VW κάνει λόγο για ένα νέο τύπο “ηλεκτρικής τετρακίνησης” καθώς την μετάδοση στον πίσω άξονα αναλαμβάνει ανεξάρτητα ο ηλεκτροκινητήρας και τονίζει την κατάργηση του κεντρικού άξονα μετάδοσης εξοικονομώντας χώρο για την τοποθέτηση των μπαταριών στο τούνελ (μετάδοσης). Τέλος, να πούμε πως ακόμη και αν το Cross Coupe δενμπει ποτέ στην γραμμή παραγωγής πάνω σε αυτό θα βασιστεί η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρίας που θα δούμε και στο νέο Tiguan το 2014.

SMS===>Βίντεο: Αναλύοντας το VW Touareg Hybrid

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!