NEA

Ferrari, με νέο HY-KERS στο Πεκίνο [vid]

ferrari-hy-kers-2012a

Η ιταλική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει αναλυτικά τα επιμέρους τμήματα που απαρτίζουν το σύστημα ΗY-KERS…

  • ferrari-hy-kers-2012Μαζί με την F12berlinetta η Ferrari παρουσιάζει στην έκθεση αυτοκινήτου στο Πεκίνο τη νέα εκδοχή του συστήματος ανάκτησης κινητικής ενέργειας, αυτή τη φορά συνδυασμένο σε διάταξη με τον κινητήρα τοποθετημένο στο «κέντρο» (mid-rear layout). H διάταξη του νέου HY-KERS περιλαμβάνει ένα V12 με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη που, ωστόσο, σκοπός του είναι η επιμέρους μεταφορά ισχύος από τον βασικό -υγρόψυκτο- ηλεκτροκινητήρα.  Ένας δεύτερος μικρότερος αναλαμβάνει την λειτουργία των επιμέρους συστημάτων και βρίσκεται εμπρός από τον V12. Και οι δύο ηλεκτροκινητήρες αντλούν ενέργεια από τις μπαταρίες που εδράζονται κατά μήκος του δαπέδου, προφανώς κάτω από τις θέσεις των επιβατών.
  • Στο μέλλον το σύστημα HY-KERS θα αποτελέσει ένα έξυπνο τρόπο για την μείωση των προδιαγραφών περί ρύπων καθώς εξασφαλίζει αυξημένη απόδοση και μικρότερη εκπομπή έως 40%, σύμφωνα με την Ferrari. Η κατασκευή του νέου project είναι διαστασιολογικά πιο κόμπακτ ενώ στόχος της εταιρίας ήταν η αναλογία 1 kW/kg (αφορά στο πρόσθετο βάρος του υβριδικού συστήματος).
  • ferrari-hy-kers-2012bΗ εμπλοκή του βασικού ηλεκτροκινητήρα στο HY-KERS πραγματοποιείται με τον ένα από τους δύο συμπλέκτες του κιβωτίου, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με ένα από τους δύο κύριους άξονες. Το αποτέλεσμα είναι άμεση, συνεχής εναλλαγή της μεταφοράς της ισχύος ανάμεσα στον ηλεκτροκινητήρα και τον V12 (η αλήθεια είναι πως σε αυτό το σημείο περισσότερα στοιχεία θα μας έδειχναν καλύτερα τον τρόπο μετάδοσης).
  • Κατά την επιβράδυνση ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί σαν γεννήτρια χρησιμοποιώντας την κινητική ενέργεια των τροχών για την επαναφόρτιση των μπαταριών, όπως είθισται σε κάθε υβριδικό. Επίσης, μία ηλεκτρονική μονάδα διαχειρίζεται την λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα αλλά και την τροφοδοσία επιμέρους συστημάτων (ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού, κλιματισμό κ.α.).
  • Πριν από περίπου δύο χρόνια η Ferrari είχε παρουσιάσει ένα project του HY-KERS σε προσθιοκίνητη πλατφόρμα. Παρουσιάζοντας, πλέον, και την κεντρομήχανη εκδοχή το σύστημα έχει φτάσει πλέον στην τελική φάση της εξέλιξής του και τους επόμενος μήνες αναμένεται να προχωρήσει προς την παραγωγή. Για περισσότερες λεπτομέρειες αναμείνατε στο caroto.gr!

SMS===> Σφόνδυλοι, υβριδικά και φόρμουλα…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!