NEAΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Zagato Volpe, το μικρότερο EV στον κόσμο!

zagato-volpe-the-worlds-smallest-electric-car-10

H είδηση για το μικρότερο ηλεκτροκίνητο στον πλανήτη που θα κυκλοφορήσει το 2013 κάνει το γύρο του πλανήτη…

  • zagato-volpe-the-worlds-smallest-electric-car-3Το Volpe είναι αυτό που βλέπεις, ένα λιλιπούτειο αυτοκίνητο που επαναπροσδιορίζει τον ορισμό του city car με μήκος που δεν ξεπερνά τα 2,2 m. Το πλάτος του αμαξώματος με τις «ψαλιδωτές» πόρτες φτάνει το 1 m αλλά όπως φαίνεται στο βίντεο ο χώρος αυτός είναι αρκετός για δύο άτομα σε… σειραϊκή διάταξη (το πίσω κάθισμα είναι αναδιπλούμενο προσφέροντας χώρο αποσκευών σε μονοθέσια διάταξη).
  • zagato-volpe-the-worlds-smallest-electric-car-2Σχεδιάστηκε από τον ιταλικό οίκο Zagato (γνωστό για τις δημιουργίες σε Aston Martin, Lancia, Alfa Romeo κ.α.) θα το δούμε στους δρόμους το 2013, θα κοστίζει περίπου 7.000€ και θα κατασκευαστεί σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη θα διαθέτει φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή ώστε να επαναφορτίζεται η μπαταρία (εκτός από την φόρτιση στην πρίζα) με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 50 km/h. Βέβαια, στο σενάριο αυτό η αυτονομία εξαρτάται από την ηλιοφάνεια με τα γνωστά μειονεκτήματα που παρουσιάζουν οι διακοπτόμενες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (συννεφιά, άπνοια για τις ανεμογεννήτριες κ.α.).
  • zagato-volpe-the-worlds-smallest-electric-car-8Το δεύτερο σενάριο είναι ίσως το πιο λογικό βασιζόμενο σε διάταξη E-REV χρησιμοποιώντας μία ΜΕΚ που καταναλώνει βενζίνη ή φυσικό αέριο σε ρόλο γεννήτριας (range extender) επαναφορτίζοντας την μπαταρία (όπως στα  Opel Ampera & Chevrolet Volt ). Σε αυτή την περίπτωση η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 80 km/h ενώ η αυτονομία τα 377 km. Ανάλογα με την έκδοση η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα κυμαίνεται στα 4-12 kW, το βάρος του αμαξώματος στα 350-400 kg, το βάρος των μπαταριών από 98 kg ενώ σε όλες (τις εκδόσεις) η κίνηση μεταφέρεται στον εμπρός άξονα εκτός από την ισχυρότερη που διαθέτει τετρακίνηση!
  • Ακόμη και το μικρότερο EV στον κόσμο ενισχύει προηγούμενη άποψη του caroto.gr η οποία με τα τωρινά δεδομένα θεωρεί πως το επικρατέστερο σενάριο για τα EV είναι αυτό με «επαυξητικό» κινητήρα.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!