NEA

McLaren MP4-12C Spider [supercar]

mclaren-mp4-12c-spider-4

Για όσους την προτιμούν… άστεγη η βρετανική φίρμα παρουσίασε πρόσφατα την ανοιχτή εκδοχή της MP4-12C.

Με στόχο την Ferrari 458 Italia Spider η McLaren αποκάλυψε την αντίστοιχη έκδοση της MP4-12C η οποία διαθέτει σκληρή διαιρούμενη οροφή. Αποτελείται από μέταλλο και χρειάζεται περίπου 17 sec ώστε να αναδιπλωθεί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Ο οδηγός πρέπει να πιέσει τον αντίστοιχο διακόπτη στο κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας και η οροφή μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμη και εν κινήσει αρκεί η ταχύτητα να μην υπερβαίνει τα 30 km/h.

Στο πίσω μέρος υπάρχει ηλεκτροκίνητος -ρυθμιζόμενος ως προς το ύψος- ανεμοθραύστης ενώ για την βελτίωση της ασφάλειας υπάρχει και σύστημα «roll over» με μπάρες προστασίας. Σύμφωνα με την McLaren η Spider ζυγίζει μόλις 40 kg περισσότερα σε σχέση με την κλειστή έκδοση. Από πλευράς επιδόσεων τα 0-100 km/h επιτυγχάνονται σε 3,1 sec αλλά για τα 0-200 km/h παρουσιάζεται κατά 0,2 sec πιο αργή (συνολικά 9 sec). Στην βρετανική αγορά η Spider κοστίζει 195.000 στερλίνες και είναι περίπου 19.500 ακριβότερη από την MP4-12C Coupe.

mclaren-mp4-12c_spider_technical

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!