NEA

Ford C-MAX & Grand C-MAX, νέες εκδόσεις 1.0 Ecoboost!

ford-c-max-grand-c-max-gr

Η Ford τοποθετεί τον βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost στα C-MAX & Grand C-MAX με τις νέες εκδόσεις να είναι διαθέσιμες τον Οκτώβριο…

Η Ford Ευρώπης θα προσφέρει τα C-MAX και Grand C-MAX με το βενζινοκινητήρα 1.0l EcoBoost από φέτος τον Οκτώβριο. Ο συνδυασμός του βραβευμένου κινητήρα και του δημοφιλούς πολυχρηστικού αναμένεται να προσφέρει την καλύτερη κατανάλωση καυσίμου με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην κατηγορία. Συγκεκριμένα, οι πελάτες της Ford θα μπορούν να αγοράσουν C-MAX και Grand C-MAX με τον κινητήρα βενζίνης 1.0l EcoBoost που μόλις πρόσφατα έλαβε τη διάκριση “International Engine of the Year” για το 2012 σε εκδόσεις 100 PS και 125 PS.

Το Ford C-MAX 1.0l EcoBoost προβλέπεται να καταναλώνει 5,1l/100km και 117g/km CO2 και στις δύο εκδόσεις ισχύος, ενώ το Grand C-MAX αντίστοιχα 5,2l/100km και 119g/km CO2. Η Ford έχει πουλήσει πάνω από 200.000 C-MAX και Grand C-MAX στην Ευρώπη από το 2010 που κυκλοφόρησαν οι τελευταίες εκδόσεις τους. Τα δύο μοντέλα φέτος πέτυχαν το μεγαλύτερο μερίδιο της Ford στην κατηγορία πολυχρηστικών οχημάτων (MAV) από το 2003 που κυκλοφόρησε το πρώτο C-MAX στην αγορά.

SMS===>Ford Focus 1.0 Ecoboost [test drive]
Ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.0l EcoBoost χρησιμοποιεί υπερτροφοδότηση, άμεσο ψεκασμό καυσίμου και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής συνδυάζοντας την ισχύ ενός μεγαλύτερου κινητήρα με την κατανάλωση ενός μικρότερου. Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο κινητήρων της Ford στην Κολωνία (Γερμανία) και στην Κραϊόβα (Ρουμανία).

Περισσότεροι από 4.700 πελάτες σε όλη την Ευρώπη έχουν παραγγείλει Focus 1.0l EcoBoost τον πρώτο πλήρη μήνα πωλήσεων, δηλαδή περίπου το ένα τέταρτο των πωλήσεων του μοντέλου στις 19 παραδοσιακές Ευρωπαϊκές αγορές της Ford. Η Ford προβλέπει ότι μέχρι το 2015 πάνω από τα μισά αυτοκίνητα της Ευρωπαϊκής παραγωγής που προορίζονται για την Ευρώπη θα φέρουν κινητήρες EcoBoost -που επίσης διατίθενται σε εκδόσεις 1.6 και 2.0.

Τα αναβαθμισμένα C-MAX και Grand C-MAX θα προσφέρουν σύστημα συνδεσιμότητας SYNC με Emergency Assistance και προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού Active City Stop,Lane Keeping Aid, Lane Departure Warning, Auto High Beam, Driver Alert και Traffic Sign Recognition. Οι πελάτες θα μπορούν επίσης να παραγγείλουν Blind Spot Information System (BLIS) και ηλεκτρική πίσω πόρτα καθώς και τη μοντέρνα νέα απόχρωση Burnished Glow.

Όλα τα μοντέλα Ford C-MAX και Grand C-MAX για την Ευρώπη παράγονται στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Πηγή: Ford Motor Hellas

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!