NEA

Renault Clio RS 200 & Clio Estate, παριζιάνικο ντεμπούτο!

renault-clio-rs-200_2013-2

Δύο ακόμη μέλη προστίθενται στην οικογένεια της νέας… μούσας που θα λανσαριστεί στην ελληνική αγορά τον επόμενο μήνα…

  • Το νέο Clio αναμένεται να αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες αφίξεις στην ελληνική αγορά αφού το ενδιαφέρον της πλειονότητας στρέφεται σε μικρότερα μοντέλα με καλούς χώρους και αποδοτικούς κινητήρες. Θα κυκλοφορήσει στους ελληνικούς δρόμους σε μερικές εβδομάδες και μέχρι τότε το ενδιαφέρον στρέφεται στις δύο εκδόσεις RS και Estate που κάνουν πρεμιέρα στην γαλλική έκθεση.
  • Στο νέο Clio RS υπάρχει ένας διακόπτης με την αναγραφή Sport όπου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα (normal, sport, race) μεταβάλλοντας ανάλογα την χαρτογράφηση του μοτέρ, της μετάδοσης, της απόκρισης του γκαζιού, της υποβοήθησης του τιμονιού και την διαχείριση του ηλεκτρονικού συστήματος βοήθειας (ESC).
  • Οι Γάλλοι αναφέρονται σε μεγάλο βαθμό στον ήχο του κινητήρα ανάλογα με το πρόγραμμα κίνησης καθώς και στην αεροδυναμική -με τεχνογνωσία από την F1- με τον διαχύτη και την αεροτομή να παράγουν 80% και 20% περισσότερο κάθετο φορτίο (downforce ή αρνητική άντωση).
  • Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν από το νέο έτος και πέρα από τη στάνταρ έκδοση Sport θα υπάρξει και μία πιο σκληροπυρηνική ως προς το set-up (15% πιο σφιχτή ανάρτηση και χαμηλωμένο αμάξωμα κατά 5 mm) η οποία θα ξεχωρίζει από τα διακριτικά Cup.

Clio Estate

renault-clio_estate_2013-1

  • renault-clio_estate_2013-2Στον… αντίποδα το οικογενειακό Clio Estate θα ξεκινήσει να πωλείται στις ευρωπαϊκές αγορές στα μέσα του 2013 και να δίνει λύση σε αυξημένες μεταφορικές ανάγκες. Η ειδοποιός διαφορά εντοπίζεται στο πίσω μέρος όπου ο πρόβολος έχει αυξηθεί από 201 mm στα 823 mm με το συνολικό μήκος να φτάνει τα 4,262 m. Το πορτμπαγκάζ είναι αυξημένο κατά 30% αφού προσφέρει 130 lt περισσότερα φτάνοντας τα 443 συνολικά.

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!