NEA

Ford, πόσους μπορεί να αποδώσει ο 1.0 Ecoboost;

2012-formula-ford-race

Δεν είναι μυστικό πως η Ford θα λανσάρει ισχυρότερες εκδόσεις του 1.0 Ecoboost όπως επιβεβαιώθηκε στην παρουσίαση του ανανεωμένου Fiesta…

  • Η Ford εξελίσσει ισχυρότερες εκδοχές του τρικύλινδρου Ecoboost που θα δούμε σε διάφορα μοντέλα της εταιρίας. Μέχρι τώρα υπάρχουν δύο εκδόσεις με 100 και 125 PS που τοποθετούνται από το μικρότερο Fiesta (το facelift αναμένεται στην χώρα μας αρχές του έτους) έως το μεγαλύτερο Mondeo (και αυτό από το νέο έτος).
  • Προς τα τέλη 2013, ίσως και αργότερα, ενδεχομένως να είναι έτοιμος και ο 1.0 Ecoboost με απόδοση 150 PS όπως άφησε να εννοηθεί ο επικεφαλής μηχανικός της εξέλιξης του τρικύλινδρου Ecoboost, Andrew Fraser (στην διάρκεια της παρουσίασης του ανανεωμένου Fiesta).
  • Οι πρώτες δοκιμές για το νέο Ecoboost έχουν γίνει στο μονοθέσιο «Formula Ford»  ενώ η πρόθεση των μηχανικών της Ford για την κατασκευή ενός ισχυρού υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα είναι γνωστή εδώ και καιρό (από τότε που παρουσιάστηκε το Focus 1.0 Ecoboost).
  • Μάλιστα, οι ειδικοί έχουν ήδη καταφέρει να αυξήσουν την ισχύ ενός πρωτότυπου 1.0 Ecoboost στους 202 PS ο οποίος τοποθετημένος στο αγωνιστικό της Ford έκανε γύρο στο Nurburgring με τον εντυπωσιακό χρόνο 7 min 22 sec.
  • Το μέγιστο ισχύος που έχουν φτάσει οι μηχανικοί είναι 220 PS χρησιμοποιώντας την μεγαλύτερη τουρμπίνα από τον 180άρη 1.6 κινητήρα του επερχόμενου Ford Fiesta ST. Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά αλλά πάνω απ΄ όλα αυτό που πρέπει να εξακριβωθεί από την Ford είναι η αξιοπιστία του μοτέρ η οποία επιβεβαιώνεται έως τώρα. Εκτός και αν ξέρετε κάτι εσείς, τι λέτε;

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!