ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Hyundai, smartphone αντί για… κλειδί!

hyundai-concept-comunication-3

Τα «έξυπνα» κινητά μπορούν να κάνουν ένα σωρό «μαγικά». Γιατί να μην ασφαλίζουν ή απασφαλίζουν και τις κλειδαριές ενός αυτοκινήτου;

  • hyundai-concept-comunication-1Αν είστε χρήστης smartphone σίγουρα θα απολαμβάνετε τις αμέτρητες εφαρμογές που πολλές φορές μας γλυτώνουν από κόπο και χρόνο. Σήμερα με ένα έξυπνο κινητό μπορείς να πλοηγηθείς σε οποιοδήποτε σημείο (αρκεί να έχεις το κατάλληλο λογισμικό), να «τσεκάρεις» την πτήση σου, να το χρησιμοποιείς σαν πηγή multimedia υλικών, να ελέγχεις τα email σου, κοινωνική διαδικτύωση κ.α. Σε ποιο προηγμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα -όπως είναι τα ηλεκτροκίνητα- έχουμε δει και διάφορες άλλες πιο προχωρημένες εφαρμογές.
  • Πρόσφατα, στην Φρανκφούρτη, η Hyundai παρουσίασε σε ένα i30 το Connectivity Concept που σε ασύρματο… κοντινό περιβάλλον NFC (Near Field Communication ή κοντινό πεδίο επικοινωνίας, κάτι σαν το bluetooth αλλά ενεργοποιείται μέσω αφής) o χρήστης ενός smartphone μπορεί να κλειδώσει ή να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο του καταργώντας το παραδοσιακό κλειδί. Η συγκεκριμένη λειτουργία παραπέμπει σε πολλά σημερινά κλειδιά με παρόμοια τεχνολογία με πρωτοστάτη την Renault (στο Fuego του 1982) και αργότερα με την  «κάρτα-κλειδί» που χρησιμοποιείται μέχρι και στο πιο πρόσφατο νέο Clio.
  • hyundai-concept-comunication-2Ωστόσο, η ουσία είναι πως μέσω του NFC η σύνδεση και επικοινωνία του smartphone μπορεί να γίνει παιχνιδάκι. Έτσι, στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου μπορούν κατευθείαν με streaming να απεικονίζονται ο τηλεφωνικός κατάλογος, οι αγαπημένες ραδιοφωνικής συχνότητες κ.α. και ταυτόχρονα η μπαταρία της συσκευής να φορτίζεται ασύρματα δίχως καλώδιο (κάτι που δεν έχουμε δει μέχρι τώρα σε μοντέλο παραγωγής).
  • Περισσότεροι από έναν χρήστη μπορούν να συνδεθούν με το αυτοκίνητο ενώ μέχρι να δούμε το συγκεκριμένο concept (το 2015 σύμφωνα με την Hyundai) θα υπάρξουν και διάφορες άλλες ασύρματες δυνατότητες και λειτουργίες. Ποιος ξέρει, ίσως στην βασική έκδοση ενός μελλοντικού μοντέλο ένα smartphone να αντικαθιστά την μονάδα αναπαραγωγής οπτικοακουστικού υλικού (εκτός βέβαια από τα ηχεία/ενισχυτή). Ήδη έχουμε δει παρόμοιες προσθαφαιρούμενες μονάδες που ενσωματώνουν πολλαπλές λειτουργίες σε μοντέλα όπως είναι το Skoda Citigo κ.α.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!