NEA

VW, με νέο Golf GTΙ στην Γενεύη!

2014-VW-Golf-GTI-1000 (5)

Η 7η γενιά του μοντέλου που ουσιαστικά καθιέρωσε τα λογότυπα GTΙ επιστρέφει για να κάνει την πρεμιέρα της στην ελβετική έκθεση…

Λίγο πολύ ήταν γνωστό πως το νέο Golf GTI εξοπλίζεται με τον γνωστό δίλιτρο TSI που αποδίδει 220 PS αλλά για πρώτη φορά θα υπάρχει εργοστασιακή βελτιωμένη έκδοση με 230 PS και ενδεχομένως με το νέου τύπου «μπλοκέ» (differential lock) ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό (δεν αναφέρεται ακόμη επίσημα στην ανακοίνωση της εταιρίας). Και οι δύο εκδόσεις έχουν 350 Nm ροπής ενώ το ισχυρότερο GTI Performance έχει ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις αφού «πιάνει» τα 0-100 km/h σε 6,4 sec ενώ η τελική τα 250 km/h (6,5 και 246 αντίστοιχα το απλό GTI).

Και οι δύο εκδόσεις πληρούν το Euro 6 που θα ισχύσει από το 2014, έχουν στάνταρ stop/start σύστημα, εξοπλίζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ενώ η εκπομπή CO2 δεν ξεπερνά τα 150 g/km (με το προαιρετικό DSG-6). Ωστόσο, η βασική έκδοση θα έχει φρένα με δίσκους 314 mm εμπρός και 300 mm πίσω σε σχέση με το GTI Performance που έχει 342 και 310 mm αντίστοιχα.

Όπως είθισται σε κάθε σύγχρονο GTI το αμάξωμα ξεχωρίζει από το κόκκινο διακριτικό στη μάσκα, τους σπορ προφυλακτήρες, τα αεροδυναμικά βοηθήματα, τις ζάντες 17’’, τις κόκκινες δαγκάνες στα φρένα κ.α. Στο εσωτερικό τον πρώτο λόγο έχει η καρό επένδυση στα σπορ καθίσματα, το διαφορετικό τιμόνι και ο επιλογέας ταχυτήτων και διάφορες άλλες πινελιές. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν μετά το ντεμπούτο στη Γενεύη με τιμή πώλησης από 28.350€ στην γερμανική αγορά ενώ στην Ελλάδα το περιμένουμε σε μερικούς μήνες και σε περίπου ίδια επίπεδα τιμών.

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!