NEA

Supercars, από την Αραβία μέχρι το Μεξικό!

tushek-renovatio-t-500 (2)

Η αγορά των supercars είναι τόσο περιορισμένη όσο και εξειδικευμένη σε καιροσκόπους που κατά καιρούς τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας…

vuhl-05-2To φετινό Goodwood Festival που θα γίνε τον Ιούνιο αναμένεται να έχει και μεξικάνικο χρώμα αφού εκεί η νεοσύστατη Vuhl θα παρουσιάσει το πρώτο της αυτοκίνητο. Ιδρυτές της Vuhl είναι τα αδέρφια Guillermo και Iker Echeveria, που διατηρούν το στούντιο σχεδιασμού Etxe στο Μεξικό και στοχεύουν στην διείσδυση της παγκόσμιας αγοράς. To σπορ μοντέλο τους θα ονομάζεται Vuhl 05 και την κατασκευή του χρηματοδοτεί το μεξικανικό κράτος. Στην εξέλιξη του συμμετέχει η αυστριακή Magna Steyr ενώ οι κινητήρες θα προέρχονται από την Ford. Τα βασικά εξαρτήματα του αμαξώματος θα κατασκευάζονται στον Καναδά ενώ η τελική συναρμολόγηση με το πλαίσιο θα γίνεται στο Μεξικό.

McLaren P1 Concept, το άλλο supercar!

LYCAN-2Πριν από μερικές εβδομάδες η W Motors παρουσίασε στην έκθεση του Ομάν το Lykan, το πρώτο αραβικό supercar! Το σκεπτικό ήταν απλό: τόσα supercar εισάγουμε σαν χώρα γιατί να μην κατασκευάσουμε το δικό μας; Έτσι, υιοθέτησαν σχεδιαστικά στοιχεία από Lamborghini Aventador και Audi R8, δανείστηκαν τεχνογνωσία αμαξώματος με βασικό υλικό τα ανθρακονήματα και τοποθέτησαν boxer κινητήρα (την προέλευσή του μπορείτε να την μαντέψετε) χωρητικότητας 3,8 lt με 750 PS και 900 Nm ροπής.

Με διπλό τούρμπο το μοτέρ επιταχύνει το Lykan σε μόλις 2,8 sec για τα 0-100 km/h, σε 9,4 sec για τα 0-200 km/h ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 395 km/h! Η τιμή του W Motors Lykan αγγίζει τα 2,5 εκ. ευρώ και συνοδεύεται με ένα αποκλειστικό masterpiece ωρολογοποιία. Όταν η Venone κοστίζει μόλις… μισό εκατομμύριο παραπάνω σίγουρα το Lykan ακούγεται ακριβό. Όχι όμως για ένα Σαουδάραβα με εθνική συνείδηση!

Lamborghini, η Veneno των τριών εκατομμυρίων ευρώ!

tushek-renovatio-t-500 (5)Ανάλογη δόξα ζήλεψε μερικούς μήνες αργότερα η Σλοβενική Tushek που παρουσίασε πρόσφατα το Renovatio T500, ένα κλασικό σε εμφάνιση supercar με «ψαλιδωτές» πόρτες και συνθετικό αμάξωμα με το βάρος να συγκρατείται στα 1.133 kg. Στο πίσω μέρος υπάρχει V8 κινητήρας 4,2 lt της Audi με 450 PS που ωθεί το T500 σε 3,5 sec για τα 0-100 km/h με την τελική να πιάνει τα 322 km/h. H Tushek σκοπεύει να κατασκευάσει 30 μοντέλα έναντι 300.000€ έκαστο ενώ ήδη ετοιμάζει το ισχυρότερο T700.

Porsche, στα χρώματα Martini η 918!

Rimac-Concept-One-1Στα επόμενα χρόνια ίσως κάθε χώρα στην ΕΕ να έχει να καυχιέται για την παραγωγή ενός supercar (εκτός από την δική μας;). H Κροατία είχε παρουσιάσει πριν από περίπου ένα χρόνο το πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο Rimac Concept One που αποδίδει 1.090 PS και 3.500 Nm ροπής. Έχει αυτονομία 600 km (!) και επιταχύνει σε 2,8 sec ενώ θα παραχθεί σε μόλις 88 κομμάτια από το 2013. Προφανώς η κροατική εταιρία έχει υπερβάλλει στα νούμερα αλλά το θέμα είναι πως η είδηση έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. ¨Όπως και το ότι θα κοστίζει περίπου 1 εκ. δολάρια και περιμένουμε να μάθουμε πότε θα μπει στην παραγωγή ή αν πρόκειται για ακόμη ένα πυροτέχνημα…

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!