NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Aston Martin, πωλήθηκε DB4 έναντι 3,8 εκ. ευρώ!

1960 Aston Martin DB4 GT Bertone Jet (7)

Για πρώτη φορά εκτέθηκε το 1961 στο σαλόνι της Γενεύης. Περίπου μισό αιώνα μετά δημοπρατείται έναντι του αστρονομικού ποσού των 3.791.936 ευρώ!

H απλή DB4 κατασκευάστηκε την περίοδο 1958-1963 σε 1.210 κομμάτια συμπεριλαμβανομένων περίπου 100 ειδικών GT εκδόσεων. Όπως είναι η DB4 GT Bertone Jet, ένα από τα ομορφότερα μοντέλα που έχει κατασκευάσει ποτέ η Aston Martin και αναμφίβολα η διαχρονική της αξία εκτιμάτε αντίστοιχα από συλλέκτες ανά τον κόσμο.

Ποιο είναι το ακριβότερο Toyota στον κόσμο;

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το «υπ’ αριθμόν 0201L» και είναι το τελευταίο που κατασκευάστηκε βασισμένο στο σασί της DB4 GT. Μετά από αρκετό καιρό στην Βηρυτό ταξίδεψε σε συλλεκτικά χέρια στις ΗΠΑ για να την ανακαλύψει την δεκαετία του 1980 ο τότε πρόεδρος της Aston Martin και από εκεί να δημοπρατηθεί στην Αγγλία «ώστε το αυτοκίνητο να περάσει σε καλά βρετανικά χέρια που τιμούν την επέτειο της εταιρίας».

Aston Martin, το πρωτότυπο του αιώνα!

Το 1960 η Aston Martin ανέθεσε στον Bertone να κατασκευάσει μία ειδική Gran Turismo έκδοση της DB4GT η οποία ένα χρόνο αργότερα έκανε πρεμιέρα στη Γενεύη με πολλές αλλαγές, όπως το κοντύτερο -κατά 5 ίντσες- μεταξόνιο, το μειωμένο -κατά 91 kg- απόβαρο κ.α. Το φινίρισμα του αμαξώματος είχε αναλάβει ο νεαρός τότε Giorgetto Giugiaro ο οποίος αργότερα αναδείχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους σχεδιαστές όλων των εποχών.

Lamborghini, από τα αλώνια στα σαλόνια!

Κάτω από το καπό υπάρχει 6κύλινδρος σε σειρά κινητήρας 3,7 lt με διπλούς εκκεντροφόρους, τρία Weber καρμπυρατέρ και πολλές αναβαθμίσεις ώστε η ισχύς να αυξηθεί από τους 243 PS της απλής έκδοσης στους 306 PS. Έτσι, τα 0-96 km/h ολοκληρώνονταν σε 6,1 sec με την τελική να εντυπωσιάζει για τα δεδομένα της εποχής φτάνοντας τα 246 km/h! Μία ακόμη επίδοση που την ξεχώριζε εκείνα τα χρόνια ήταν πως η «The Jet», όπως ήταν το χαϊδευτικό της συγκεκριμένης Aston Martin, ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που με τέσσερα δισκόφρενα της Girling κατάφερε να σπάσει το «0-160 km/h-0» σε λιγότερο από 20 sec!

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!