NEA

Skoda, η νέα Octavia RS!

Skoda-Octavia-RS-2014 (2)

H 3η γενιά Octavia RS είναι η ταχύτερη στην πορεία του μοντέλου και θα διατίθεται από το φθινόπωρο σε βενζινοκίνητη και ντίζελ έκδοση…

Η επίσημη πρεμιέρα έχει προγραμματισθεί για τον επόμενο μήνα στο Goodwood Festival και οι πωλήσεις για την δημοφιλή Octavia RS (VRs για την Βρετανία) ξεκινούν με τα πρωτοβρόχια. Όσον αφορά στην βενζινοκίνητη Octavia RS εξοπλίζεται με τον κινητήρα 2.0 TSI που αποδίδει 220 PS και προέρχεται από το VW Golf GTI ενώ η πετρελαιοκίνητη με τον 2.0 TDI έχει ισχύ 185 PS και πρόκειται για το μοτέρ του VW Golf GTD.

Skoda, νέα Octavia Combi και σε 4×4!

Η νέα Octavia RS είναι η ταχύτερη που έχει κατασκευαστεί ποτέ καθώς «πιάνει» τα 0-100 km/h σε 6,8 sec με την τελική να φτάνει τα 248 km/h. Αντίστοιχα, οι επιδόσεις για την ντίζελ Octavia RS είναι 8,1 sec και 232 km/h ενώ στάνταρ είναι τα μηχανικά κιβώτια με έξι σχέσεις ή προαιρετικά τα DSG με επίσης έξι σχέσεις. Σύμφωνα με την Skoda έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην οικονομία καυσίμου με αποτέλεσμα η νέα Octavia RS να είναι έως και 19% αποδοτικότερη από την απερχόμενη.

Το εμπρός διαφορικό XDS είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο προσομοιώνοντας τη λειτουργία ενός μπλοκέ, η ανάρτηση είναι αναβαθμισμένη με πιο σφιχτό συνδυασμό ενώ η κρεμαγιέρα είναι πιο «γρήγορη». Υπάρχουν από 17άρες έως 19άερς ζάντες ενώ οι Octavia RS ξεχωρίζουν οπτικά από τους «ενισχυμένους» προφυλακτήρες, τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά με LED, την κυψελωτή μάσκα, το αεροδυναμικό κιτ, τις διπλές εξατμίσεις στο πίσω μέρος κ.α.

Skoda, αλλάζει… λωρίδα κυκλοφορίας!

Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης

Ο άνθρωπος που σφίγγει τα χαληνάρια κάθε φορά που το καρότο χαλαρώνει. Πνεύμα και ηθική!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!