NEA

Toyota, αποκάλυψη για τη νέα Corolla!

2014-Toyota-Corolla-US specs (10)

H ιαπωνική εταιρία έδωσε τα πρώτα στοιχεία για το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο που ξεπερνούν τις 40 εκ. σε μια πορεία 47 ετών!

Η Toyota ορθώς και εξακολουθεί να διατηρεί την ονομασία Corolla (έστω και μόνο σε σεντάν, από την στιγμή που εμφανίστηκε το Auris) προχωρώντας στην παρουσίαση της 11ς πλέον γενιάς που έκανα παγκόσμια πρεμιέρα στην Καλιφόρνια. H Corolla που βλέπετε είναι αμερικανικών προδιαγραφών ενώ προσεχώς αναμένεται και η ευρωπαϊκών προδιαγραφών με μικρές διαφορές οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στην γκάμα των κινητήρων και στο εμπρός μέρος του αμαξώματος.

Όσον αφορά στην «αμερικανική» Corolla αυτή εξοπλίζεται με δύο βενζινοκινητήρες 1,8 lt με 132 PS και 140 PS με την τελευταία να φέρει τα λογότυπα Eco και να διαθέτει διάφορες «πράσινες» τεχνολογίες. Από πλευράς μετάδοσης υπάρχουν τρείς επιλογές: το στάνταρ μηχανικό εξάρι, ένα κλασικό αυτόματο 4άρι με μακριές σχέσεις όπως αρέσει στους Αμερικάνους για τις ευθείες και ένα νέο τύπου CVT με επτά σχέσεις (διαβαθμίσεις).

Δοκιμάζουμε το νέο Toyota Auris 1.4 D!

Τώρα, όσον αφορά για την Ευρώπη η νέα Corolla θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι στους εκπροσώπους του ειδικού Τύπου με τις πωλήσεις να ξεκινούν το φθινόπωρο (μετά το πανευρωπαϊκό ντεμπούτο στην Φρανκφούρτη). Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία θεωρείται δεδομένη η ύπαρξη των τωρινών μηχανικών συνόλων από το Auris με χωρητικότητα 1.33 και 1.6 με 101 PS και 132 PS αντίστοιχα ενώ θα δούμε και πετρελαιοκίνητη 1.4 D-4D με 90 PS.

Το απόλυτο ιαπωνικό best seller έχει μεγαλώσει αρκετά, μιας και το μήκος του φτάνει πλέον τα 4640 mm, σχεδόν 100 mm μεγαλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, ενώ αντίστοιχα (κατά 100 mm) έχει μεγαλώσει και το μεταξόνιο. Ειδικά το τελευταίο εγγυάται και καλύτερους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές τους. Παράλληλα η νέα Corolla έχει αποκτήσει και μια σαφώς πιο σύγχρονη όψη, έχοντας διατηρήσει κάποια αισθητικά στοιχεία από το πρωτότυπο Furia που είχε παρουσιαστεί στο Ντιτρόιτ πριν λίγους μήνες. Τις επόμενες μέρες αναμένεται και η αποκάλυψη της ευρωπαϊκής Corolla.

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!