ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα HUD έως το 2020!

head-up display hud (43)

Τα περισσότερα συστήματα άνεσης και ασφάλειας δημιουργούν μεγάλο όγκο πληροφοριών όπου ένα μεγάλο μέρος ο οδηγός θα τις λαμβάνει από το παρμπρίζ!

Οι νέες τεχνολογίες που θα δούμε σε μερικά χρόνια ευνοούν την διάδοση των συστημάτων HUD (Head-up Display) καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να μπορεί ο οδηγός να λαμβάνει όλο των όγκο των πληροφοριών. Τα σημερινά HUD απεικονίζουν στο παρμπρίζ μετρημένες πληροφορίες όπως είναι η ταχύτητα του αυτοκινήτου και οι υποδείξεις του συστήματος δορυφορικής πλοήγησης. Τελευταία έχουν προστεθεί και πληροφορίες σχετικά με αναπαραγωγή multimedia πληροφοριών, εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις και διάφορες άλλες ειδοποιήσεις.

Στο μέλλον ο οδηγός θα μπορεί να βλέπει τις ρυθμίσεις που κάνει στο σύστημα HUD την ώρα π.χ. που περιστρέφει ένα διακόπτη για να βρει τον επιθυμητό ραδιοφωνικό σταθμό. Το πρώτο HUD εισήγαγε το 1988 η General Motors. Σήμερα μόλις το 2% των αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο εξοπλίζονται με τέτοιο σύστημα αλλά μέχρι το 2020 το ποσοστό αυτό εκτιμάτε πως θα αυξηθεί στο 9-10%, σύμφωνα με άρθρο των Detroit News.

Denso, το HUD του αύριο!
GM, το παράθυρο της ευκαιρίας!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!