ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μπαταρίες τύπου NiZn για τα start-stop του ομίλου PSA!

peugeot-citroen-psa-stop-start-system

Ο γαλλικός όμιλος πρόκειται να χρησιμοποιήσει ένα νέο αποδοτικότερο τύπο μπαταριών αντικαθιστώντας τους κλασικούς συσσωρευτές μολύβδου-οξέος…

psa-peugeot-citroen-to-intoduce-new-stop-start-systemΈρευνες έχουν δείξει πως τα συστήματα stop&start (ενδεικτικά διαβάστε εδώ για τo PSA e-HDi  και το Mazda i-stop) διαδίδονται με μεγάλο ρυθμό και μέχρι το 2017 με το σύστημα αυτό θα εξοπλίζεται περίπου το 70%των αυτοκινήτων. Βέβαια, το σύστημα που απενεργοποιεί τον κινητήρα κάθε φορά που το αυτοκίνητο ακινητοποιείται δεν αποτελεί και τόσο απαίτηση του πελάτη αλλά το επιβάλλουν κατά μία έννοια οι ίδιες οι εταιρίες ώστε να έχουν καλές τυποποιημένες μετρήσεις και εκπομπές ρύπων στον κύκλο NEDC (προσεχώς θα αναφερθούμε σε αυτόν αναλυτικότερα).

Ο όμιλος PSA ανακοίνωσε πρόσφατα την συνεργασία του με την PowerGenix ως προμηθευτή μπαταριών τύπου NiZn (νικελίου-ψευδαργύρου) που από πλευράς χημικής μοιάζουν με τις NiCd (νικελίου-καδμίου, όπως και οι επαναφορτιζόμενες) αλλά έχουν μεγαλύτερη τάση. Επίσης, παρόλο που έχουν μικρότερη ενεργειακή χωρητικότητα είναι πιο ισχυρές όπως φαίνεται στον σχετικό πίνακα.

PSA PowerGenix batteryH PowerGenix κάνει λόγο για υπερδιπλάσια διάρκεια ζωής (κάπως υπερβολικό ακούγεται μιας και οι μπαταρίες μολύβδου βαστάνε για 4-5 χρόνια και όχι για 2 που αναφέρει ο πίνακας) καθώς και για όφελος στη κατανάλωση μιας και ζυγίζουν μόλις 10 kg. Κάτι, βέβαια, που θα βολέψει αφάνταστα τους κατασκευαστές κερδίζοντας πολύτιμα γραμμάρια ανά χιλιόμετρο και συμβαδίζοντας με τις νέες νόρμες περί εκπομπής CO2. Εσείς πιστεύετε πως μπαταρίες νέου τύπου θα εκτοπίσουν σταδιακά τις κλασικές και φθηνές μολύβδου-οξέος;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!